Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Petoeläinvahinkokorvausten toinen erä maksetaan 11.9. alkaen

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Petoeläinvahinkokorvausten toinen erä maksetaan 11.9. alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2014 klo 14:38
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto maksaa petoeläinvahinkokorvausten toisen erän 11.9. alkaen. Poro-, viljelys-, eläin- ja irtaimistovahinkojen sekä paliskunnille poikkeuksellisen suurten porovahinkojen korvaamiseen on myönnetty lisämäärärahaa siten, että vuonna 2013 tapahtuneet vahingot voidaan korvata tällä erää 78 prosenttiin asti.

Korvausten ensimmäinen erä maksettiin toukokuussa, jolloin voitiin korvata 44 % vahingon määrästä. Korvauksia on myönnetty yhteensä noin 7,25 miljoonaa euroa.

Riistaeläimen aiheuttamat vahingot korvataan valtion talousarvion rajoissa. Jos korvausta ei voida maksaa täysimääräisesti, joudutaan jokaiselta vahingonkärsijältä leikkaamaan korvauksia saman verran lukuun ottamatta henkilövahinkoja.

Petovahinkokorvauksia voidaan maksaa karhun, suden, ahman ja ilveksen aiheuttamista vahingoista.

 

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylitarkastaja Velimatti Mukkila
0295 31 2285
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs