Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Odotettu itserakennusopas ja käsikirja aurinko- ja tuulienergiasta julkaistaan tiistaina 10.6. klo 13:15

Into Kustannus

Odotettu itserakennusopas ja käsikirja aurinko- ja tuulienergiasta julkaistaan tiistaina 10.6. klo 13:15

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2014 klo 10:41
Julkaisija: Into Kustannus

Janne Käpylehdon käsikirja "Mökille sähköt auringosta ja tuulesta – Rakenna itse" julkaistaan Pressiklubilla (Helsingin Rautatieaseman Pullman Barissa) tiistaina 10.6. klo 13:15, tervetuloa!  Kommenttipuheenvuorot kirjasta esittävät kansanedustaja Oras Tynkkynen sekä Ympäristö- ja innovaatiojohtamisen professori (Aalto-yliopisto), Lähienergialiiton puheenjohtaja Raimo Lovio.

Käpylehto Janne Mökille sähköt auringosta ja tuulesta – Rakenna itseFortumin tuore arvio on, että Suomen sähköntuotannosta voitaisiin tuottaa 20 prosenttia auringosta. Aurinkosähkön hinta on pudonnut viime vuosina niin voimakkaasti, että sähkönkäyttäjällä on pian mahdollisuus saada sähköä omalta katolta samaan hintaan kuin sähköyhtiöltä. Täysin sähköttömiä mökkejä Suomessa on satoja tuhansia. Kirja käsittelee niin mökkijärjestelmiä kuin myös verkkoon liitettyjä järjestelmiä.

Kirja lähetetään kaikille kansanedustajille haasteen kera. 'Aurinkosähkön rakentaminen omalle katolle on jo nyt taloudellisesti kannattavaa, kun järjestelmä mitoitetaan oikein. Haastan kansanedustajat edistämään uusiutuvaa energiaa henkilökohtaisesti: kuka asennuttaa ensimmäisenä kotiinsa verkkoon liitetyn aurinkosähköjärjestelmän', Käpylehto tiivistää.

Mökillä aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä heti takaisin, jos vaihtoehtona on kalliin verkkosähköliittymän hankinta. Mökin perussähkölaitteet kuluttavat vähän ja mökki onkin erinomainen paikka oman, verkosta riippumattoman sähköntuotannon rakentamiseen.Se säästää rahaa ja on energiatehokasta. Pienen mökkisähköjärjestelmän pystyy rakentamaan itse jopa alle 500 eurolla. Järjestelmät toimivat pienoisjännitealueella, jolloin kuka tahansa voi ja saa asentaa järjestelmän.

Janne Käpylehto on energia-asiantuntija, sarjayrittäjä ja tietokirjailija, joka asensi suurta näkyvyyttä saavuttaneen Suomen ensimmäisen kerrostalossa olevan, asukkaan käytössä olevan aurinkosähköjärjestelmän.

Käpylehto on ollut asiantuntija useissa työryhmissä eri ministeriöissä ja eduskunnan valiokunnassa. Hän on kysytty luennoitsija ja energia-aiheisten työpajojen pitäjä. Kirja on syntynyt selkeään tarpeeseen, vastaavaa laajaa käsikirjaa ei ole ollut aiemmin saatavilla. Suurta tarvetta kuvaa myös merkittävä ennakkotilausmäärä.

Janne Käpylehto:
"Mökille sähköt auringosta ja tuulesta – Rakenna itse"
ISBN: 978-952-264-308-7, Into-taito, 96 s, ovh 27€

Kansikuva:
http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/Mokille_sahkot.jpg

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätietoja:

www.intokustannus.fi
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/aurinkopaneelien-hinta-romahti-ja-suosio-kasvoi/3403672
http://www.hs.fi/kaupunki/a1397019107122
http://www.kirkkojakaupunki.fi/kaupunki/aurinkosahkoa-mokille-ja-kerrostaloon

Esko Juhola, esko.juhola@intokustannus.fi, puh. 040 7508264

Into on ketterä ja ärhäkkä yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

www.intokustannus.fi | www.mondediplo.fi | www.into-ebooks.com | www.facebook.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs