Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Metsien hyödyt hyvinvoinnille yhä tärkeämpiä kaupungistuvassa Suomessa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Metsien hyödyt hyvinvoinnille yhä tärkeämpiä kaupungistuvassa Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 08:00
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

 

Suomalaisesta metsästä on moneksi. Metsissä ulkoillaan, niitä ihaillaan ja niissä tarjotaan matkailupalveluja. Niitä suojellaan, hoidetaan ja niistä kiistellään. Metsät ja niiden kestävä hyödyntäminen on keskeinen Suomen talouden ja toimeentulon kivijalka, mutta kenen ehdoilla?

Juuri ilmestyneessä Hyvinvointia metsästä -kirjassa eri tieteenalojen tutkijat tarkastelevat metsiä yleistajuisesti muun muassa virkistyksen, maiseman ja talouden näkökulmista. Miten ja miksi suomalainen ulkoilee? Millaisiin paikkoihin luonnon virkistys- ja matkailukäyttö Suomessa keskittyy ja miksi? Mikä on luontomatkailun merkitys kuntien ja alueiden taloudelle? Voiko maisemaa tuotteistaa ja myydä? Kirjassa pohditaan myös, miten metsien käyttömuodot voisi sovittaa yhteen ja millaisia haasteita erityisesti virkistyskäyttö ja matkailu asettavat metsien hoidolle nyt ja tulevaisuudessa.

Teoksen taustana on Metsäntutkimuslaitoksen valtakunnallinen Metsästä hyvinvointia -tutkimusohjelma (2008–2013), joka tuotti runsaasti kiinnostavia tuloksia ajankohtaisista ilmiöistä. Kirja esittelee tutkimuksen päätulokset ja johtopäätökset kootusti. Aihepiiriltään näin kattavaa teosta ei ole metsäntutkimuksessa aikaisemmin julkaistu.

Hyvinvointia metsästä -kirja palvelee luonnonvarojen ja maankäytön sekä ympäristöalojen opetusta. Se on hyödyllistä luettavaa suunnittelijoille, matkailun kehittäjille ja luontomatkailuyrittäjille. Kirja on tiivis tietopaketti myös muille luonnon virkistyskäytöstä kiinnostuneille.

Kirjoittajista valtaosa toimii tutkijoina ja asiantuntijoina Metsäntutkimuslaitoksessa ja Suomen ympäristökeskuksessa. Kirjan ovat toimittaneet metsien virkistyskäytön ja luontomatkailun asiantuntijat professori MMT Liisa Tyrväinen sekä tutkijat MMT Mikko Kurttila, MMM Tuija Sievänen ja YTT Seija Tuulentie.

Tutustu Hyvinvointia metsästä -teoksen sisällysluetteloon (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)

Lisätiedot: professori Liisa Tyrväinen, Metla, liisa.tyrvainen@metla.fi, 050 391 4553

Arvostelukappaleet: tiedottaja Minttu Nikkilä, SKS, minttu.nikkila@finlit.fi, 040 736 1313

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on Suomen suurin humanistisen tieto- ja tiedekirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee noin 70 uutuutta vuosittain. SKS:n ensimmäinen kirja ilmestyi 180 vuotta sitten. Seuraa meitä Twitterissä, Facebookissa ja verkkosivuillamme.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs