Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Metsäalan asiantuntijat: OMISTAJA ON VASTUUSSA HENKILÖSTÖSTÄ

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Metsäalan asiantuntijat: OMISTAJA ON VASTUUSSA HENKILÖSTÖSTÄ

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 08:48
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Valtion omistama Otso Metsäpalvelut käynnistää perjantaina 27.2.2015 koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Otson palveluksessa on 270 henkeä. Henkilöstön vähennystavoite on jopa 90 henkeä eli kolmannes koko työvoimasta. Tavoitteena on saada aikaan viiden miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Metsäalan asiantuntijat pitävät irtisanomistavoitetta ylimitoitettuna.

-Otso Metsäpalvelut on valtion omistuksessa, muistuttaa metsäalan asiantuntijoiden järjestöpäällikkö Ilpo Puputti. – Suomen tämän hetkisessä taloustilanteessa valtion pitäisi kantaa tervettä omistajan vastuuta ja etsiä haastavaan tilanteeseen kestävämpi ratkaisu.

Otso Metsäpalvelut aloitti vuonna 2012, kun liiketoiminta erotettiin Suomen Metsäkeskuksen julkisesta viranomaistoiminnasta. Otso Metsäpalvelut tarjoaa metsänomistajille metsänhoitopalveluja. Liiketoimintaa ei ole ehditty saada lyhyessä ajassa kannattavaksi.

- Otson henkilökunta on ammattitaitoista ja osaavaa. On kohtuutonta, että he joutuvat kantamaan henkilökohtaisen vastuun mittavasta organisaatiomuutoksesta, Ilpo Puputti toteaa.

- Suurena riskinä on, että näin raju toiminnan alasajo voi syöstä Otson yhä syvemmälle. Suuret henkilöstövähennykset merkitsevät käytännössä myös tulevaisuuden mahdollisuuksista luopumista.

- Valtion pitää omistajana malttaa mielensä tässä tilanteessa. Työhön sitoutuneelle henkilöstölle se on tärkeä signaali työnantajalta, mutta pidemmällä aikavälillä se on viisas ratkaisu myös omistajan kannalta, sanoo Ilpo Puputti.

Otson henkilökunta vastaa suurimmalta osin myös metsäteiden perusparannuksesta ja rakentamisesta. Metsäteollisuuden puuhuollon kannalta on erittäin tärkeää, että alempi asteinen tieverkko on kunnossa, puuhuolto toimii ja mm. suunnitellut uudet investoinnit voidaan turvata.

 

Lisätietoja: järjestöpäällikkö Ilpo Puputti, puh. 0400 620 769, pääluottamusmies Heikki Nivala, puh. 040 542 5353

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs