Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Mäntyharjun keskusta kehittyy - kunta hankkimassa juna-aseman itselleen

Mäntyharjun kunta

Mäntyharjun keskusta kehittyy - kunta hankkimassa juna-aseman itselleen

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 21:48
Julkaisija: Mäntyharjun kunta

Mäntyharjun kunta on hankkimassa itselleen Mäntyharjun juna-asemaa ja sen yhteydessä olevaa makasiinirakennusta. Kunnanhallitus on kokouksessaan tänä iltana päättänyt esittää kunnanvaltuustolle kokonaisuuden ostamista kunnan omistukseen. 

Asemarakennuksen julkisivun ehostaminen lähtee välittömästi käyntiin, mikäli kunnanvaltuusto päättää kunnanhallituksen esityksen mukaisesti.

Mäntyharjun juna-aseman alue on keskeinen koko Mäntyharjun keskustan kehittämisen kannalta. Kaksi vuotta sitten päättyneessä keskustaajaman kehittämishankkeessa visioitiin asemanseudulle ja Asemanlammen ympäristöön monia asukkaita ja matkailijoita hyödyttäviä uudistuksia. Täten kunnalla on mahdollisuus päästä suunnitelmien toteuttamisessa eteenpäin.

Parhaillaan on käynnissä myös Vapaa-ajan asumisen kehittäminen Mäntyharjun keskustassa -hankkeen toinen vaihe. Hankkeessa ollaan kesän ja syksyn aikana tekemässä konkreettista kehittämissuunnitelmaa Kenkätehtaanniemen-Kurkilahden -alueelle, jolla juna-asemakin sijaitsee. Virastotalon valtuustosalissa järjestetään hankkeen idea- ja keskustelutilaisuus tiistaina 14.6.2016 klo 16-18.

Asemarakennus on merkittävä osa mäntyharjulaista ja suomalaista historiaa. Se on historian saatossa merkinnyt Mäntyharjulle maataloustuotteiden, kaupan ja teollisuuden, erityisesti sahateollisuuden kuljetusten helpottumista. Lisäksi vapaa-ajan asukkaat ovat saapuneet huviloilleen ja mökeilleen junien kyyditseminä jo 1800-luvun lopulta lähtien.

Juna-asema valmistui vuonna 1889 ja sitä laajennettiin vuonna 1907. Asemarakennuksen vieressä sijaitseva tavaramakasiini on rakennettu vuonna 1903.

 

Lisätiedot:

kunnanjohtaja Jukka Ollikainen, jukka.ollikainen@mantyharju.fi, 040 7797 747

Mäntyharju on noin 6200 asukkaan luonnonkaunis kulttuurikunta Etelä-Savossa. Kunnan elinvoimaisuuden vahvistaminen, yrittäjyyden edistäminen ja hyvät palvelut luovat vahvan perustan toiminnan kehittämiselle ja tulevaisuuden suunnittelulle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs