Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Maaseudun tiedetreffit oli onnistunut kokeilu

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Maaseudun tiedetreffit oli onnistunut kokeilu

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2014 klo 16:04
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Maaseudun tiedetreffit -hanke (2013-2014) oli onnistunut kokeilu. Uudenmaan ja Hämeen alueella järjestettyyn kuuteen tiedetreffipäivään osallistui yli 330 osallistujaa, esillä oli lähes 60 tutkimus- ja kehittämishanketta, artikkelikokoelmaan kirjoitti 28 asiantuntijaa ja, mikä parhainta, tiedonvaihto oli vilkasta ja avointa.

Maaseudun tiedetreffit ovat olleet tutkimustulosten esittely- ja keskustelupäiviä, jotka ovat tarjonneet kohtaamispaikkoja maaseudun yrittäjille, tutkijoille, kehittäjille, neuvojille ja opettajille. Pääteemoja ovat olleet kotimainen valkuaisomavaraisuus, biotalous ja ympäristöasiat maaseudun näkökulmasta, ruokaketju, hevostalous, maaseutuyrittäjyys ja puutarhatalous. Tiedetreffeillä on asiantuntijoina ollut mukana ammattikorkeakoulujen, MTT:n, yliopistojen sekä tutkimus- ja neuvontaorganisaatioiden asiantuntijoita.

Jatkoa toivotaan: palautekyselyn vastauksissa nousi tarve jatkaa yhteistyötä tutkimuksen, neuvonnan, koulutuksen ja yritystason välillä. Tutkimustietoa käytäntöön –toimintatavan jatkaminen nähtiin suorastaan edellytyksenä maaseudun elinkeinojen ja koko biotalouden edistämiselle. Yhteiskunnan muuttuessa on yhä enemmän tarvetta toimialasektorien ylittävään yhteistyöhön.

Maaseudun tiedetreffit –hankkeen tuotokset jäävät elämään. Maaseudun tiedetreffien satoa –artikkelikokoelma on maksutta ladattavissa HAMKin julkaisujen verkkokaupasta. Kotisivuille on tallennettu asiantuntijoiden esityksiä pdf-muodossa. HAMK Maaseutu YouTube –kanavalla on puolestaan julkaistu kaikkiaan 29 videoitua esitystä tiedetreffien pääaiheista.

Maaseudun tiedetreffit -hankkeen toteuttajana on ollut Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK). Rahoituslähteenä on ollut EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2007-13).

Lisätietoja:
Sirpa Pussinen, projektipäällikkö, HAMK, sp. sirpa.pussinen(at)hamk.fi, puh. 050 574 9207

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs