Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Maaseudun kehittämistukien haut alkavat vaiheittain keväällä

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseudun kehittämistukien haut alkavat vaiheittain keväällä

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2014 klo 14:06
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Kaikkien Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 tukien haut saadaan auki kevään 2015 aikana. Maaseutuviraston arvion mukaan nuorten viljelijöiden aloitustuen haku voi alkaa maaliskuussa, maaseudun yritys- ja hanketukien haku huhtikuussa ja maatilojen investointitukien haku toukokuussa.

Euroopan komissio antoi 12.12. hyväksyntänsä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalle vuosille 2014–2020. Ohjelman kautta maaseudun kehittämiseen suunnataan yli 8 miljardia euroa osin kansallista ja osin EU:n maaseuturahaston rahoitusta.

Suomen ohjelma hyväksyttiin ensimmäisten joukossa Euroopassa. Näin ollen suomalaiset pääsevät myös ensimmäisten joukossa hakemaan ohjelman tukia. Lisäksi uusi sähköinen asiointipalvelu Hyrrä otetaan käyttöön tukihaussa. Hyrrä ohjaa tuen hakijaa ja helpottaa hakemista siirryttäessä uudelle ohjelmakaudelle.  Hyrrässä hakija voi myös seurata hakemuksensa käsittelyn etenemistä.

Päätöksenteko alkaa syksyllä

Jo helmikuussa käynnistetään hakijamääriltään pienempien tukimuotojen hakuja. Nämä ovat tukia, jotka mahdollistavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan liittyvää neuvontaa ja aktivointia.

Maatilojen investointi- ja aloitustukien päätöksenteko alkaa arvion mukaan elokuussa ja yritys- ja hanketukien päätöksenteko myöhemmin syksyllä. Maatilojen investointituilla rahoitettavaa investointia ei saa aloittaa ennen päätöstä. Yritys- ja hanketuilla rahoitettavan hankkeen voi aloittaa omalla riskillä, kun hakemus on tullut vireille.

Lisätietoja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuista saa ELY-keskuksista ja Leader-ryhmistä sekä Maaseutuviraston verkkosivuilta www.mavi.fi. Hyväksytty maaseutuohjelma on osoitteessa www.maaseutu.fi.

Maaseutuviraston nyt tekemä aikataulu on arvio, ja sen toteutumiseen vaikuttaa säädösten ja toimeenpanon valmistelun eteneminen. Maaseutuvirasto tarkentaa aikataulua, kun lait ja asetukset on annettu.  

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Osastonjohtaja Esko Leinonen
0295 31 2402
Yksikönjohtaja Markus Lounela
0295 31 2406
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs