Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Korkeakouluasiamies aloittaa Sastamalassa

Tampereen ammattikorkeakoulu

Korkeakouluasiamies aloittaa Sastamalassa

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 09:51
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Sastamalan seutu saa oman korkeakouluasiamiehen. Korkeakouluasiamiehen tehtävänä on toimia linkkinä tamperelaisten korkeakoulujen ja Sastamalan seudun välillä. Tehtävässä aloittaa vuoden 2015 alussa Tampereen ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Olavi Kopponen.

Toimitusjohtaja Mikko Nieminen Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:stä pitää nyt solmittua kumppanuussopimusta Pirkanmaan maakuntakorkeakoulun kanssa tärkeänä.

-Meillä on Sastamalan seudulla jo hyvin toimiva ammatillinen koulutus ja aikuiskoulutus yritysten kanssa, nyt avaamme yhteistyötä tiiviimmin ja aktiivisemmin korkeakoulujen kanssa. Seudullisen elinkeino-ohjelman valmistelun yhteydessä nousi esille tarve lisätä yhteistyötä korkeakoulusektorin suuntaan. Tavoite on se, että pk-yritykset pystyisivät hyödyntämään korkeakoulujen tarjoamia palveluita entistä enemmän, Nieminen kertoo.

Yrityksille yhteistyö korkeakoulujen kanssa voi olla esimerkiksi konkreettisia, yritystä hyödyntäviä tutkimus- ja kehittämispalveluita, mittauspalveluita, opinnäytetöitä, kartoituksia, markkinaselvityksiä tai opiskelijoiden lopputöitä.

Yksi keskeinen tavoite toiminnassa on myös se, että korkeakouluissa opiskelevat nuoret saavat tietoa seudun yritysten ja muiden työnantajien työmahdollisuuksista. Tätä tavoitetta voidaan edistää korkeakouluasiamiehen toimesta siten, että yrityksistä saadaan välitettyä tietoa korkeakoulujen suuntaan ja vastaavasti opiskelijoille tehdään paikallisia yrityksiä tunnetuksi.

-Seudun yrityksillä on ollut erityisesti haasteena löytää asiantuntija- ja toimihenkilötehtäviin työntekijöitä. Tämän yhteistyön kautta pyrimme vaikuttamaan myös tähän asiaan, Nieminen sanoo.

Sastamalan seutu on ollut koko maakuntakorkeakoulutoiminnan ajan aktiivisesti mukana toiminnassa, alueella on toiminut neuvottelukunta, mutta ei tähän mennessä korkeakouluasiamiestä.

-Meillä on jo korkeakouluasiamies Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla, joten on luontevaa, että toiminta laajentuu nyt myös Sastamalan seudulle, kertoo Pirkanmaan maakuntakorkeakoulun toiminnasta vastaava TAMKin koulutusjohtaja Ari-Pekka Anttila.

Yhteistyösopimus on tehty vuosiksi 2015–2017. Sastamalan seudun osuus korkeakouluasiamiehen resursoinnista on 25.000 euroa.

-Pystymme hyödyntämään toiminnan rahoittamisessa pääosin aiemmasta hanketoiminnasta vapautunutta kuntarahoitusta, joten toiminta ei vaadi erillisiä lisäresursseja, Nieminen toteaa.

Kehittämisen työpaja yrityksille tulossa

Korkeakouluasiamiehen ensimmäisiä tehtäviä on tutustua alueen toimijoihin ja ajankohtaisiin haasteisiin sekä kartoittaa kehittämisen painopistealueita. Korkeakouluasiamiehenä aloittava TAMKin konetekniikan koulutuspäällikkö Olavi Kopponen on ollut käynnistämässä Sastamalassa muutama vuosi sitten järjestettyä insinöörikoulutusta ja työnjohtokoulutusta, joten hänellä on jo tuntumaa alueen yrityksiin.

–Mielestäni yritysmaailman tulee olla toiminnassamme ykköshyötyjä, korkeakoulu tulee sitten perässä. Korkeakoulukaan ei voi hyvin, jos meillä ei ole hyvinvoivaa teollisuutta ja muuta yritystoimintaa, Kopponen sanoo.

Korkeakouluyhteistyön suunnittelu käynnistyy jo tänä syksynä. Tavoitteena on järjestää marras-joulukuussa alueellinen kehittämisen työpaja alueen yrityksille ja muille toimijoille, joka toimii samalla myös maakuntakorkeakoulutoiminnan ja asiamiehen lanseeraustilaisuutena.

Korkeakouluasiamiehen tuleva työpiste tulee olemaan Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n tiloissa Sastamalassa.


Lisätietoja:

-toimitusjohtaja Mikko Nieminen, Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy, mikko.nieminen@yrityssastamala.fi, p. 040 589 0606
-koulutusjohtaja Ari-Pekka Anttila, Tampereen ammattikorkeakoulu, ari-pekka.anttila@tamk.fi, p. 0500 644 267
-korkeakouluasiamies, koulutuspäällikkö Olavi Kopponen, olavi.kopponen@tamk.fi, p. 040 593 7398

Kuvateksti1: Sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat TAMKin rehtori Markku Lahtinen (vas.), Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen, korkeakouluasiamies Olavi Kopponen ja TAMKin koulutusjohtaja Ari-Pekka Anttila.

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs