Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Kaupallisten kalastajien lupia haettavana sisävesien yleisvesialueille

Metsähallitus

Kaupallisten kalastajien lupia haettavana sisävesien yleisvesialueille

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2015 klo 15:20
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus avaa lupahaun kaupallisille kalastajille. Haku koskee valtion yleisiä vesialueita muutamilla järvillä. Kaupalliset kalastajat voivat hakea lupia tammikuun puoliväliin mennessä.

Nyt käynnistyvä lupahaku koskee Oulujärven, Lappajärven, Pyhäselän, Höytiäisen ja Koitereen yleisvesialueita, joissa kaupallisen kalastuksen luvat (entiset ammattikalastusluvat) ovat päättymässä vuodenvaihteessa.

Valtion yleisten vesialueiden kalastusasiat siirtyvät Metsähallituksen vastuulle vuodenvaihteessa. Muutos johtuu uudesta kalastuslaista. Aikaisemmin sisävesien yleisten vesialueiden kalastuksesta ovat päättäneet kalastusalueet.

Tämä ei aiheuta muutoksia kaupallisen kalastuksen lupiin (ammattikalastusluvat), jotka ovat voimassa pidempään kuin 2015. Aikaisemmin kalastusalueiden kanssa solmitut luvat ovat siis voimassa lupaehtojen mukaisesti siihen saakka, kun luvassa on mainittu.

Oulujärven, Lappajärven, Pyhäselän, Höytiäisen ja Koitereen kaupallisen kalastuksen luvat, jotka ovat päättymässä vuodenvaihteessa, ovat Metsähallituksen päätöksellä voimassa aina tammikuun 2016 loppuun saakka. Siihen mennessä uusien lupien haltijoista ehditään tehdä päätökset. Hakemusten on oltava Metsähallituksen kirjaamossa 15.1.2016 kello 16 mennessä.


Lisää aiheesta on luettavissa osoitteessa www.eraluvat.fi.

Lisätietoja:
Oulujärvi: Pasi Korhonen, pasi.korhonen@metsa.fi 040-1589412
Lappajärvi: Kari Sarajärvi, kari.sarajarvi@metsa.fi 0400-296113
Pyhäselkä, Höytiäinen ja Koitere: Olli Urpanen, olli.urpanen@metsa.fi 040-7205963

Luontopalvelujen hoidossa ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja valtion retkeilyalueet sekä Lapin 12 laajaa erämaa-aluetta ja suurin osa Suomen yleisistä vesialueista. Tuotamme peruspalvelut retkeilijöille, kalastajille ja metsästäjille, jotta luonto on kaikille helppo ja innostava retkikohde.

Tutustu kohteisiimme:

Luontoon.fi ja Eräluvat.fi

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs