Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Karaten EM-kisat, Istanbul - Suomelle Nuorten EM-kisat 2021

Suomen Karateliitto Ry

Karaten EM-kisat, Istanbul - Suomelle Nuorten EM-kisat 2021

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 23:04
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Karaten EM-kisat järjestetään nyt 50. kertaa Istanbulissa, Turkissa.

Kisojen yhteydessä pidetyssä kongressissa Suomelle myönnettiin Nuorten EM-kisat järjestettäväksi vuonna 2021.

Itse kisatapahtumat käynnistyvät torstaina henkilökohtaisilla sarjoilla klo 10.00 alkaen.

Suomesta ensimmäisenä tulessa on Pasi Hirvonen, joka kilpailee miesten katassa. Hirvonen on joukkueen konkari, hän kilpailee nyt yhdeksättä kertaa aikuisten EM-tatameilla. Parhaimmillaan Hirvonen on EM-tasolla kahdesti yltänyt pronssiotteluun. Nyt pitäisi yltää vähintään samaan, jotta paikka kesäkuussa käytäviin European Games -kisaan aukeaisi. Niihin jaetaan pääsääntöisesti paikat näiden EM-kisojen perusteella, ja saadakseen ns. varman paikan ensimmäistä kertaa järjestettäviin European Gamesiin, pitäisi sijoittua kuuden parhaan joukkoon.

Ottelijoista Pyry Heiskanen +84 kg aloittaa urakkaansa klo 12.00, ja tuntia myöhemmin vuorossa ovat viime vuoden henkilökohtaisen EM-pronssia saavuttanut Helena Kuusisto +68 kg ja Melis Ayse Abat -68 kg. Kuusisto on tänä vuonna alkanut kautensa vahvasti sijoittumalla 2. sijalle Karate 1 Premium Leaguen kilpailussa, Hollannin Avoimissa.

Joukkueen nuorin kilpailija Aaro Tuominen ottelee sarjassa -67 kg, alkaen n. klo 14.15.

Emma Aronen -61 kg ja Jonna Hyvärinen -55 kg astelevat tatameille klo 15.30, ja viimeisenä vuorossa on alle 60 kg sarjassa kilpaileva Joni Kolari.  Kolari osoitti tämän vuoden nuorten EM-kisoissa vahvoja otteita yltämällä aina pronssiotteluun asti.

Perjantaina 20.3. vuorossa on joukkuekilpailuiden karsinnat, joihin osallistuu viime vuonna Tampereella pidetyissä EM-kisoissa hopealle sijoittunut naisten joukkue. Joukkueessa ottelevat Helena Kuusisto, Emma Aronen, Melis Ayse Abat ja Titta Keinänen. Naisten joukkuekarsinnat alkavat klo 13.30 paikallista aikaa.

EM-kisojen loppuottelut käydään lauantaina ja sunnuntaina.

European Karateliittoon kuuluvat lähes kaikki Euroopan maat, ja Istanbulin EM-kisoihin on ennakkoon rekisteröity lähes 433 urheilijaa 47 maasta.

Lisätietoa 50. Karaten EM-kisoista: www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=34

 

Lisätietoa Suomen joukkueesta:

Anssi Kaltevo
Urheilutoimenjohtaja
Puh. 0104208501
gsm 050-3141201
anssi.kaltevo@karateliitto.fi

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs