Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Inga projekt för utveckling av livsmedelskedjan år 2015

Maa- ja metsätalousministeriö

Inga projekt för utveckling av livsmedelskedjan år 2015

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 10:44
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Under denna regeringsperiod kommer man inte att finansiera nya nationella projekt som handlar om att utveckla matkedjan. Orsaken är förvaltningsområdets besparingskrav som medför ett besparingskrav på cirka två miljoner euro. Landsbygdsverket hade planerat ordna en projektefterlysning i augusti-september 2015, men den ordnas inte på grund av besparingarna.

Projektdeltagarna uppmuntras att använda sig av andra finansieringskällor, till exempel Gårdsbrukets utvecklingsfond Makera, Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland och EU:s program för informationsåtgärder och säljfrämjande åtgärder. När det gäller dessa EU-program,har namnskyddsprodukter och andra kvalitetssystem finansieringsprioritet.

På hösten ordnar jord- och skogsbruksministeriet ett möte för projektdeltagare där ministeriet presenterar alternativa finansieringskällor och ger råd om vilka möjligheter som finns att använda dem på ett bättre sätt än i dag.

Att höstens projektefterlysning inte ordnas har inga konsekvenser för de pågående matkedjeprojekten. De 47 projekt som fått finansiering för 2015 – 2017 fortsätter som vanligt till slutet av projekttiden i enlighet med finansieringsbesluten.

Mer information:
Risto Artjoki, avdelningschef, tfn 0295 162 286
fornamn.efternamn@mmm.fi

Mer information om programmen:
Gårdsbrukets utvecklingsfond Makera
Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland
EU:s program för informationsåtgärder och säljfrämjande åtgärder

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs