Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » FoodAfrica-ohjelman kansainvälinen tutkijajoukko vierailee Mustialassa 17.6.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FoodAfrica-ohjelman kansainvälinen tutkijajoukko vierailee Mustialassa 17.6.

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 09:22
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FoodAfrica on MTT:n koordinoima kansainvälinen ohjelma, jota toteuttavat yhteistyössä suomalaiset, afrikkalaiset ja kansainväliset toimijat. Sen tavoitteena on tuottaa tutkimustietoa Afrikan maatalouden ja ruokaturvan kehittämiseksi sekä jalkauttaa uusi tieto paikallisille viljelijöille ja päättäjille.

Uuden tutkimustiedon tuottajina FoodAfrica-ohjelmassa toimivat muiden tutkijoiden ohella tohtoriopintojaan suorittavat jatko-opiskelijat useista eri maista. Tutkijat saapuvat viikon kestävälle vierailulle Suomeen 11.–18.6.2014. Vierailun ohjelma koostuu tutkimustyötä tukevista koulutuksista, seminaareista ja käynnistä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n toimipisteessä Jokioisilla.

Ryhmä vierailee myös Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin Mustialan yksikössä Tammelassa tiistaina 17.6.2014. Mustialassa tutustutaan HAMKiin vararehtori Janne Salmisen opastuksella klo 16 alkaen. Suomalaista maaseutuelinkeinojen korkeakoulutusta esittelee opettaja Monna Alatalo klo 16.30 alkaen. Sen jälkeen vietetään suomalainen ilta saunoen ja perinneruokia maistellen.

Afrikan maiden ruoka- ja ravitsemusturvan kehittymisen kannalta on oleellista, että FoodAfrica-ohjelmassa on mukana myös paikallisia yliopistoja, tutkimuslaitoksia ja kansalaisjärjestöjä. HAMKilla on rooli tutkimusten tuottaman tiedon pakkaamisessa paikallisille viljelijöille ja vaikuttajille sopivaan muotoon. Työ sisältää muiden muassa opetusmateriaalin ja markkinointimateriaalin suunnittelua ja toteutusta. Lisätietoja FoodAfricasta löytyy ohjelman nettisivuilta: www.mtt.fi/foodafrica.

Lisätietoja:
Mila Sell, FoodAfrica-ohjelman koordinaattori, MTT, sp. etunimi.sukunimi@mtt.fi tai p. 029 531 7733
Inkeri Taurula, koulutusassistentti, HAMK, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 03 646 5541

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs