Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Farmi Forest Oy:n metsäperävaunuille ja hakkureille suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto

Farmi Forest Oy:n metsäperävaunuille ja hakkureille suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2016 klo 14:30
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Iisalmessa toimivan Normet-konserniin kuuluvan Farmi Forestin Smart metsäperävaunuille ja Profi hakkureille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Farmi Forest Oy panostaa kotimaisuuteen sekä uusiin tuoteinnovaatioihin ja palauttaakin Viron metsäperävaunutuotantonsa Iisalmeen muun FARMI tuotannon yhteyteen.

- Kotimaan markkinat ovat maa- ja metsätalouden näkökulmasta haastavassa tilassa. Ulkomainen kilpailu ja yleinen hintatason lasku luo monella saralla huolestuneisuutta tulevaisuudesta eikä murros yksityisessä metsänhoidossa ja puuhakkeen käytössä bioenergian raaka-aineena ole helpottanut tilannetta. Kotimaisuuden pitäisi nyt jos koskaan olla tärkeää kun toimitetaan tuotteita ja palveluita suomalaisiin metsiin, Farmi Forest Oy:n toimitusjohtaja Sami Jerkku sanoo.

Farmi Forest Oy uusii palkitun 9- ja 10-tonnin isäntälinjan metsäperävaunumalliston uudella FARMI Smart tuoteperheellä ja samalla kotiuttaa Viron metsäperävaunutuotantonsa Iisalmeen muun FARMI tuotannon yhteyteen. Samalla Farmi Forest uusii kokonaan bioenergiahakkuri CH260 -tuotelinjan jopa 50 % enemmän tuottavilla FARMI Profi CH27 -sarjan hakkureilla. Uudessa tuotantomallissa, jossa keskitytään joustavaan ja nopeaan toimitusketjuun sekä asiakkaan tilauksen koontaan ja variointiin Iisalmessa Farmi Forest hakee tehokkuutta ja ennen kaikkea kotimaista laatua ja asiakaspalvelua.

Farmi Forestin tuotannon muutokseen liittyykin myös Farmi Forestille myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus FARMI Profi sekä FARMI Smart -tuoteperheille. Samalla Farmi Forest on aloittanut osana suomalaista Cleantech Finland verkostoa.

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

-Farmi Forestin tuotantomuutos tuo positiivista kehitystä kotimaiseen työllisyyteen sekä suoraan että välillisesti. Avainlippu sopiikin hyvin samaan henkeen tukemaan asiakkaille mielikuvaa suomalaisuudesta, luotettavuudesta, vastuullisuudesta ja työllistävyydestä, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala toteaa.

- Suomi tarvitsee valmistusta jatkossakin, ja tämän kaltaiset tuotannon palautukset ovat erittäin tervetulleita suomalaisen työn kannalta, Lausala jatkaa.

Farmi Forestin uusiin tuotteisiin voi tutustua Okra messuilla Orispäässä 6-9.7 sekä FinnMetko messuilla 1-3.9.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Sami Jerkku, Farmi Forest Oy, p. 040 580 5707, sami.jerkku(at)farmiforest.fi
Toimitusjohtaja Tero Lausala, Suomalaisen Työn Liitto, p. 050 407 2623, tero.lausala(at)suomalainentyo.fi

Liitetiedostot

Farmi Forest on metsätraktoriliitännäisten puunkorjuun sekä biomassatuotantoteknologian pioneereja. Vuodesta 1962 Farmi Forest on kehittänyt innovatiivisia ratkaisuja metsänhoitoon vinsseistä kuormaimiin, metsäperävaunuihin sekä puunhaketuskoneisiin. Farmi Forestin liikevaihdosta 80 % muodostuu viennistä joka mantereelle sekä oman myyntiorganisaation että laajan maahantuojaverkoston kautta. Farmi Forest  on osa Normet konsernia.

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita, tutkii suomalaisen työn nykytilaa ja tulevaisuutta. Liitolla on 2750 yritys- ja yhteisöjäsentä. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 3200 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs