Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Eteläsavolaiset maaseutuyrittäjät oppiin Skotlantiin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Eteläsavolaiset maaseutuyrittäjät oppiin Skotlantiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2014 klo 13:04
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun Eteläsavolaisella maatilalla opitaan -hanke vie projektiin osallistuvat yrittäjät opintomatkalle Skotlantiin. Matkan tavoitteena on syventää hankkeessa aiemmin opittua ja tutustua skotlantilaiseen maatiloilla oppimisen malliin. Lisäksi tavoitteena on hankkia kansainvälisiä kontakteja eteläsavolaisten maatilojen koululaisvierailutoiminnan kehittämiseksi.

Skotlantiin on lähdössä monipuolinen ryhmä eteläsavolaisia yrittäjiä. Eteläsavolaisella maatilalla opitaan -projektissa on mukana kattava kirjo maatalous-, metsä- ja elintarvikealojen yrittäjiä eri puolilta maakuntaa. Matkalle lähtee 11 yrittäjää, mukana maitotilojen, hevostilojen, hanhitilan, emolehmätilan, leipomon ja kalastus-kalanjalostusyrityksen toimijoita. Matkakohteena on Skotlannin lounaisrannikolla sijaitseva Dumfriesin ja Gallowayn alue, jolla yrittäjät vierailevat 16.-20.3.2014.

Matka välipalana yrittäjien koulutuksessa

Opintomatkalla syvennetään projektin neljän koulutuspäivän aikana opittuja tietoja ja taitoja. Tähän mennessä yrittäjiä on valmennuttu mm. nuorten kohtaamiseen, turvallisuuden huomioimiseen, ruokakasvatukseen, viestintään ja markkinointiin.  

Matkalla tutustutaan skotlantilaisten maaseutuyritysten tarjoamiin maatiloilla oppimisen tapoihin. Opintomatka on tärkeä osa yrittäjien koulutusta, sillä he pääsevät tutustumaan muualla toimiviin maatalousyrittäjiin ja näkevät näiden valitsemia tapoja toteuttaa opetukseen kytkeytyviä vierailuja maatiloilla. Yrittäjät pääsevät arvioimaan erilaisia tapoja toteuttaa maatilavierailuja, ja he saavat matkalta ideoita omille tiloilleen sopivimmista menetelmistä.

Opintomatkan jälkeen yrittäjien koulutus jatkuu tilakohtaisilla tapaamisilla, joissa kullekin yritykselle rakennetaan sopiva tilavierailuohjelma nähtyjen esimerkkien, yrittäjien kokemusten ja uusien ajatusten perusteella. Kevät huipentuu oppilasryhmien vierailuihin tiloilla, jolloin suunnitelmat testataan käytännössä.

Eteläsavolaisella maatilalla opitaan

Eteläsavolaisella maaseudulla opitaan -hankkeen tavoitteena on synnyttää Etelä-Savoon ammattitaitoisten maaseutuyrittäjien oppimismaatiloja, joilla nuoret pääsevät konkreettisesti kokemaan maaseudun elämää ja saavat kokemuksia sekä mahdollisuuden innostua maaseutuammateista.

Hankkeen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat MTK Etelä-Savo ja muut neuvontajärjestöt, maaseudun kehitystä edistävät yritykset, järjestöt ja hankkeet sekä oppilaitokset. Eteläsavolaisella maaseudulla opitaan -hanke on alkanut 1.9.2013 ja päättyy 30.9.2014.


Lisätietoja

Sonja Miettinen, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 652 9268, sonja.miettinen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs