Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Ei poikkeuslupaa suden pyyntiin Kalajoen Rautioon

Suomen riistakeskus - Oulu

Ei poikkeuslupaa suden pyyntiin Kalajoen Rautioon

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 09:24
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Oulu

Suomen riistakeskus on hylännyt poikkeuslupahakemuksen kahden suden pyyntiin erityisen merkittävien vahinkojen estämiseksiKalajoen Rautiossa. Suomen riistakeskus katsoi, että tällä hetkellä käytettävissä olevien tietojen perusteella kolmen lampaan ja yhden koiran tappaminen ei muodosta erityisen merkittävää vahinkoa.

Alueella on susi tappanut toukokuussa yhden koiran pihapiiristä. Tämän lisäksi alueella on susi tappanut kolme lammasta syyskuussa.

Alueella asustaa Luonnonvarakeskuksen Tassu-havaintojen perusteella mahdollisesti viiden suden lauma.

Lainsäädännön mukaan vahinkoperusteinen poikkeuslupa voidaan myöntää tarkoin yksilöidylle eläimelle, joka aiheuttaa erityisen merkittävää vahinkoa. Suomen riistakeskus katsoi kuitenkin, että tässä vaiheessa ei lupaa voida myöntää, koska vahinkoja on vähän ja on olemassa muu tyydyttävä ratkaisu estää suden aiheuttamia lammasvahinkoja aitaamalla lampaitten laitumia sähköaidalla. Aitamateriaalia on saatavana Suomen riistakeskuksen kautta.

Lisätiedot:

Keijo Kapiainen, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
029 431 2261, keijo.kapiainen@riista.fi

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs