Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Caruna investoi kaksi miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Oripäässä

Caruna

Caruna investoi kaksi miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Oripäässä

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2014 klo 09:02
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna käynnistää Oripäässä paikallisesti merkittävän sähköverkon parannushankkeen. Hankkeen ansiosta oripääläiset saavat jatkossa entistä luotettavammin sähköä.Caruna investoi sähköverkon parannustoimenpiteisiin alueella yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Seuraavan puolentoista vuoden aikana toteutettavan hankkeen vaikutuspiirissä on Oripäässä noin 400 asiakasta.

Kaapeloinnilla varmistetaan taajaman sähkönsaantia

Hankkeen tarkoituksena on korvata Oripään keskustan nykyinen keskijänniteilmajohtoverkosto luotettavammalla kaapeliverkostolla.

"Kaapelointi parantaa Oripään taajaman sähkön toimitusvarmuutta. Hankkeen vaikutuspiirissä on kaikki kunnan keskeiset palvelut, kuten vedenpumppaamo, paloasema ja vanhusten palvelutalo, sekä asemakaava-alueen yritykset ja asukkaat, joiden sähkönsaanti saadaan näillä toimilla säävarmaksi", Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen kertoo.

Sähkönjakelua varmistetaan muun muassa kaapeloimalla taajama-alueella olevia 20 kilovoltin ilmajohtoja. Kaapelointitöiden lisäksi pylväsmuuntamoita korvataan ulkoisia olosuhteita paremmin kestävillä ja taajamamaisemaan paremmin sopivilla puistomuuntamoilla.

Keskijännitekaapelia rakennetaan yhteensä noin 20 kilometriä ja ilmajohtoa puretaan 25 kilometriä. Pienjänniteverkkoa uusitaan noin 22 kilometriä. Uusia puistomuuntamoita rakennetaan 21 kappaletta.

Projektin maastosuunnittelu Oripäässä on jo käynnistynyt ja se on tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Kaivutyöt aloitetaan keväällä 2015 ja koko hankkeen on tarkoitus olla valmis vuoden 2015 loppuun mennessä.

Laajoja investointeja Varsinais-Suomen ja Satakunnan verkkoalueilla

Caruna parantaa sähköverkkonsa luotettavuutta ja säävarmuutta muuallakin Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Keski- ja pienjänniteverkon parannusinvestointien arvo on 60 miljoonaa euroa. Haja-asutusalueiden investointien lisäksi Caruna kohdistaa osan toimenpiteistä taajama- ja kaupunkialueille rakennuttamalla uutta jakeluverkkoa sekä saneeraamalla nykyistä ilmajohtoverkkoa. Ilmajohtoverkkoja korvataan kokonaisuudessaan lähes 2000 kilometrillä maakaapeliverkkoa. Kaapeloinnin lisäksi verkkoon asennetaan satoja muuntajia, jakokaappeja sekä muita luotettavan sähkönjakelun kannalta välttämättömiä teknisiä laitteita.

"Sähkön merkitys nyky-yhteiskunnalle on päivä päivältä suurempi, joten myös sähköverkon luotettavuuteen tulee jatkossa panostaa huomattavasti aikaisempaa enemmän. Parannamme verkkoa siten, että se toimii mahdollisimman hyvin haasteellisissa sääolosuhteissa ja teemme luotettavuusinvestointeja kaikkiin verkon osiin", Koponen päättää.

 

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:

Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna,  p. 050 453 1254
Marina Stenfors, viestintäpäällikkö, Caruna, p. 050 364 4909

Oripään projektisuunnitelmiin voi tutustua Okra maatalousnäyttelyssä 2. - 5.7. Carunan asiantuntijat ovat paikalla koko näyttelyn ajan osastolla S1-78.


Carunan merkittävimpiin sähköverkkoinvestointikohteisiin Suomessa voi tutustua osoitteessa www.fortum.fi/sahkoverkkoinvestoinnit

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi   
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1 500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistaa Suomi Power Networks Oy, jonka osakkaita ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).
Lisätietoja: www.caruna.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs