Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Bisnestietoa ja avoin hevoskurssi ensi syksynä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Bisnestietoa ja avoin hevoskurssi ensi syksynä

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2013 klo 13:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hevosalalta löytyy aktiivinen joukko, jotka haluavat tietoa ja koulutusta. Hevoshankkeet ovat tarjonneet tähän mahdollisuuksia eri puolilla Suomea, mutta EU-ohjelmakauden vaihtuessa 2014 tarjonta vähitellen vähenee. Hämeen ammattikorkeakoulu vastaa ensi syksyn hankehiljaisuuteen avaamalla koulutustarjontaansa myös muille kuin opinahjossa opiskeleville. Vaihtoehtoja on kaksi, Hevostalous avoimessa ammattikorkeakoulussa ja Hevosyrittäjävalmennus.

Avoimeen ammattikorkeakouluun voi osallistua iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot soveltuvat erityisesti harrastajille ja ammattilaisille, jotka haluavat tietoa hevosten ruokinnasta, hyvinvoinnista, talliympäristöstä ja jalostuksesta. Kokonaisuus on laajuudeltaan 15 opintopistettä ja sisältää yhteensä kahdeksan lähiopetuspäivää, ml. kohdevierailuja ja oppimistehtäviä. Toteutus on osana aikuisopiskelijoiden opetusta Hyvinkäällä.

Hevosyrittäjävalmennus on suunnattu yrittäjille ja toimintaa suunnitteleville ja soveltuu niin ratsastuspalveluita kuin ravivalmennusta tarjoaville. Kuuden päivän koulutussetin päättää opintoretki eteläsuomalaisiin yrityskohteisiin. Päivien aikana käsitellään hevosbisnestä, markkinointia, kannattavuutta ja hinnoittelua, unohtamatta hevosen hyvinvointipäivää ja hevoskasvatusta. Järjestäjänä on HAMK Täydennyskoulutus, joka tarjoaa jatkokoulutuksia ja räätälöityjä palveluita yrityksille. Koulutus tapahtuu Hämeenlinnassa.

HAMKin Hevosyritys huippukuntoon-hanke (2010–13) viettää viimeistä vuottaan. Koko maan kattaneelle koulutuskiertueelle (yhteensä 40 päivää) osallistui yli 1000 kävijää. Parhaillaan työn alla on hevosyrittäjyyden tulevaisuuskatsaus, jossa käsitellään yritysten laajentamis- ja vähentämissuunnitelmia ja kannattavuus- ja kysyntänäkymiä.

Lisätietoja: www.hevosyrittaja.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs