Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Asiantuntijat työstävät ideanpoikasista liiketoimintasuunnitelmia

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Asiantuntijat työstävät ideanpoikasista liiketoimintasuunnitelmia

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2013 klo 08:36
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Asiantuntijat työstävät ideanpoikasista liiketoimintasuunnitelmia
- Innovaatioleiri uudenlainen toimintatapa intensiiviseen kehitystyöhön

HAMKin Mustialan yksikössä alkaa keskiviikkona 11.9. kolmipäiväinen innovaatioleiri. Tapahtuman tarkoituksena on kehittää seudulle sopivia liikeideoita ja kasvattaa niistä uuden liiketoiminnan alkuja. Leiri kokoaa alueen kehittäjät ja ideoijat, tarjoaa ohjauksen tiiviille yhteistyölle ja edistää yhteisöllisyyttä perinteisten seminaarihuoneiden ulkopuolella.

- Innovaatioleiri on seudun yhteisen innovaatiovuoden huipentuma. Keväisen ideakisan sadosta on seulottu edelleen työstettävät, ja niitä myllätään nyt seuraavat kolme päivää ja kaksi yötä. Tavoitteena on tehdä ideoista käytännön liiketoimintasuunnitelmia, tiivistää Louna-Plussan Mertsi Töttölä. - Tarkoituksena on saada aikaan uutta yritystoimintaa ainakin kahdesta ideasta. Työstettävät ideat liittyvät mm. ruokaan, hoivaan ja energiaan.

Leirin lopputulokset kerrotaan perjantaina 13.9. klo 12 alkaen Mustialassa Vanhan opiston juhlasalissa (Mustialantie 105, 31310 Mustiala). Tuolloin kuullaan tulosten esittely, tuomariston arviot ja kunniamaininnat. Tilaisuus on yleisölle avoin.

Uudessa ympäristössä, yhdessä tehden

Innovaatioleirin emäntänä toimii koulutuspäällikkö Outi Vahtila. Hän toivoo, että leiristä voisi syntyä uusi vuosittain toistuva aluekehittämisen areena:

- Leiripaikkana on Mustialan innostava ja idyllinen oppilaitosympäristö. Tämä ei kuitenkaan ole tavanomainen seminaari eli emme toimi vain neuvotteluhuoneissa tai luentosaleissa vaan lähdemme liikkeelle mm. metsäretkelle ja mobiililisaunaan. Uskon, että ympäristöllä on vaikutus ihmisen aivotoimintaan: kun poistuu tutuista ympyröistä virikkeelliseen ympäristöön, on uudenlainen ajattelu helpompaa. Yhdessä nähden, pohtien ja tehden tuloksetkin ovat rikkaampia kuin yksin ajatellen. Konsepti sopii erinomaisesti oppimiseen. Leirityyppiset eli pitkäkestoiset mutta tiiviit sessiot ovat yksi opiskelun muoto, jota olemme testanneet esim. Mobiilikesäkoulussa. Se on saanut osallistujilta hyvää palautetta innostavana, yhteisöllisenä ja tuloksellisena toimintatapana.

Valtakunnallisia innovaatioleirejä rahoittaa Maaseutuverkosto. Paikallisia toteutuksia on Forssan seudun lisäksi neljä muuta.

Lisätiedot:
Koulutuspäällikkö Outi Vahtila
outi.vahtila@hamk.fi
0500 12 12 61
https://sites.google.com/a/luovapaja.com/innovaatioleiri13/home

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs