Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Turvallisuustaidot kiinnostavat naisia aiempaa enemmän: Naisten Valmiusliiton Santis 2015 -valmiusharjoitukseen ilmoittunut yli 650 naista

Naisten Valmiusliitto ry

Turvallisuustaidot kiinnostavat naisia aiempaa enemmän: Naisten Valmiusliiton Santis 2015 -valmiusharjoitukseen ilmoittunut yli 650 naista

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 16:41
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliitto ry järjestää valtakunnallisen naisten valmiusharjoituksen Helsingissä 24.–26. huhtikuuta 2015. Santahaminan varuskunnassa pidettävä Santis 2015 -harjoitus koostuu naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista kursseista. Tarkoituksena on antaa naisille perusvalmiuksia toimia arjen kriisitilanteissa.

Harjoituksella on ennätyssuosio. Harjoituksen kurssit täyttyivät viikossa paria kurssia lukuun ottamatta ja useilla kursseilla jonottajia on toisen kurssillisen verran. Tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoittautunut noin 650 naista, mikä on kolmisensataa enemmän kuin aiemmissa NASTA-harjoituksissa. Valitettavasti moni kursseille jonottajista joutuu pettymään, sillä Santahaminan varuskunta pystyy vastaanottamaan noin 350 naista. Osallistujien ikähaarukka on laaja, 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin.

Santis 2015 -harjoituksessa on tarjolla 10 kurssivaihtoehtoa, joista osallistuja valitsee yhden. Kurssit ovat Johtamistaidot, Jokanaisen selviytymispakki, Kanttiinitoiminta maastossa, Kyberturvallisuus, Maastotaidot, Meriturvallisuus, Suomen nainen maanpuolustajana, Turvallisesti seniori-iässä, Öljyntorjunta ja Kouluttajavalmennus. Kunkin kurssin aihetta käsitellään sekä teorian että käytännön harjoittein.

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Se suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina. Harjoituksen johtaa Anne Seppänen.

Maastopuvut ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Santis 2015 on järjestyksessään 35. NASTA-harjoitus.

 

Lisätietoja:

Naisten Valmiusliiton viestintäsihteeri Sanna Mertsalmi, p 040 519 4565, sanna.mertsalmi @ naistenvalmiusliitto.fi
Santis 2015 -harjoituksen www-sivu: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/index.php?sub=santis/santis
Santis 2015 -harjoituksen esite: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/santis/Santis_2015_kutsu.pdf

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs