Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Turvallisuus kiinnostaa naisia – Kajaanissa syksyllä pidettävä naisten valmiusharjoitus täyttyi ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä

Naisten Valmiusliitto ry

Turvallisuus kiinnostaa naisia – Kajaanissa syksyllä pidettävä naisten valmiusharjoitus täyttyi ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 13:33
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliitto ry järjestää valtakunnallisen naisten valmiusharjoituksen 23.–25.9.2016 Kajaanissa. Kainuun prikaatissa pidettävä harjoitus Hoikka 2016 koostuu naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista kursseista. Tarkoituksena on antaa naisille perusvalmiuksia toimia arjen kriisitilanteissa.

Naisten kiinnostus turvallisuusasioita kohtaan on korkealla. Varvara 2016 -harjoitus läpivietiin menneenä viikonloppuna Haminassa ja eilen alkoi ilmoittautuminen seuraavaan, syyskuussa Kajaanissa järjestettävään Hoikka 2016 -harjoitukseen. Ensimmäisen päivän aikana harjoitus myytiin loppuun ja kursseille on tarjolla enää jonotuspaikkoja. Harjoitukseen mahtuu 400 naista.

– On ollut ilo huomata, miten kurssit ovat suosittuja ja kokonaisturvallisuus kiinnostaa naisia. Mietimme ensin, onko harjoituksen pohjoinen sijainti asia, joka hidastaisi ilmoittautumista, mutta eipä Kainuu näytä pelottavan kauempaakaan tulijoita. Ilahduttavasti myös pohjoisen naisia on mukana. Tosi hyvillä mielin suuntaamme siis kohti syyskuuta ja Hoikka 2016 -harjoitusta. Nyt kun meillä on kurssilaiset, on kaikki mitä harjoituksen toteuttamiseen tarvitaan, myhäilee tyytyväisenä harjoituksen johtaja Riitta Törn-Säkkinen.

Vesiturvallisuus, Katuturvallisuus ja Maastotaidot suosituimmat

Hoikka 2016 -harjoituksessa on 10 kurssivaihtoehtoa, joista osallistuja on valinnut yhden. Suosituimmat kurssit, jotka täyttyivät muutamissa minuuteissa, olivat Vesiturvallisuus, Katuturvallisuus ja Maastotaidot. Toiminnallisten kurssien ohella selkeästi kysyntää oli myös vähemmän toiminnallisille kursseille, kuten Suomalainen nainen maanpuolustajana -kurssille, joka niin ikään täyttyi vauhdilla. Edellisten lisäksi kurssivalikoimaan kuuluu MSO-etsintä, Viestinnän peruskurssi, Kansalaisen kyberturvallisuus, Kenttälääkintä, Elämyskurssi erityisryhmille sekä Kouluttajavalmennus 

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Se suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina.

Maastopuvut ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Osallistujien ikähaarukka valmiusharjoituksessa vaihtelee 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Hoikka 2016 on järjestyksessään Naisten Valmiusliiton 38. NASTA-harjoitus.

  

Lisätietoja:

Naisten Valmiusliiton järjestösihteeri Veera Vanhanen, 040 519 0415, veera.vanhanen@naistenvalmiusliitto.fi

Hoikka 2016 –harjoituksen johtaja Riitta Törn-Säkkinen, 044 797 0879, riitta.torn-sakkinen@kao.fi

Hoikka 2016 -harjoituksen www-sivu: www.naistenvalmiusliitto.fi/hoikka.php

Hoikka 2016 -harjoituksen esite: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/hoikka/Hoikka_2016_kutsu.pdf

Liitetiedostot

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

www.naistenvalmiusliitto.fi

Naisten Valmiusliiton Facebook sivuille tästä linkistä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs