Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Syyskokous alkoi näyttävästi palkitsemisilla

Reserviläisliitto tiedottaa

Syyskokous alkoi näyttävästi palkitsemisilla

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2015 klo 14:31
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton syyskokouksen aluksi julkaistiin Maanpuolustahto tänään -valokuvauskilpailun voittajat ja Vuoden Reserviläinen.

Reserviläisliitto käynnisti kesäkuussa Maanpuolustustahto tänään -valokuvauskilpailun. Lokakuussa päättyneeseen kisaan tuli 250 valokuvaa, jotka kertoivat miten maanpuolustustahto ilmenee kuvaajan arjessa. Kaikki kuvat ovat nähtävillä Maanpuolustustahto tänään -kilpailun sivulla.

Maanpuolustustahto tänään -valokuvauskilpailun voitti ylivieskalaisen Marjukka Kalliokosken otos. Tuomaristo perusteli valintaansa: ”Kuva osoittaa vahvasti sen minkä vuoksi maata puolustetaan: Lapset ja luonto. Suojeleva äiti, puhtaat kehykset, pojat ja tytöt. Kamerasta poispäin kääntyminen korostaa otoksen anonymiteettiä ja vahvistaa sen sanomaa. Otoksen taustalla oleva vahva ja selkeä ajatus ohittaa teknisen osaamisen vaatimukset”. Voittaja palkittiin 300 euron arvoisella lahjakortilla.

Lisäksi palkittiin 100 euron arvoisella majoituslahjakortilla Pasi Pitkänen, Valtteri Sinkkonen sekä Kari Virtanen. Yleisön suosikkina palkittiin Raili Korhonen.

Marko Silvanderista Vuoden Reserviläinen

Reserviläisliiton syyskokous nimesi sotilasmestari Marko Silvanderin Loimaalta Vuoden Reserviläiseksi. Silvander on toiminut 15 vuotta Loimaan seudun Reserviläiset ry:n puheenjohtajana. Hänen ansiostaan yhdistyksen yhteistyö muiden alueen reserviläisyhdistysten kanssa on lisääntynyt, jonka johdosta yhdistyksen jäsenkasvu on lähtenyt nousuun ja ammuntatoiminta kehittynyt. Silvander on myös ollut järjestämässä useita jotoksia ja kisoja Loimaan seudulla.

Silvander toimii myös aktiivisena lakisääteisessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK). Reilun 15 vuoden MPK-uransa aikana hän on toiminut kurssinjohtajana, kouluttajana ja kurssivääpelinä. Marko Silvander on vastannut Varsinais-Suomen MPK:n vääpelikurssien kehittämisestä.

Reserviläisliitto on nimennyt vuodesta 1987 alkaen poikkeuksellisen ansioituneita reserviläisiä tai liiton tarkoitusperiä edistäneitä henkilöitä Vuoden reserviläisiksi. Aiempia valintoja ovat olleet mm. hiihtäjä Juha Mieto, kansanedustaja Mikko Pesälä, lentomestari Ilmari Juutilainen ja juoksijalegenda Lasse Viren.

Syyskokoustapahtuma Porissa

Reserviläisliiton kaksipäiväinen syyskokoustapahtuma on parhaillaan käynnissä Porissa. Lauantaiaamu alkoi Kaksi muutoksen vuosikymmentä -juhlaseminaarilla, jonka alustajina toimivat mm. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva ja Reserviläisliiton kunniajäsen Aapo Saari. Syyskokouksen jälkeen lauantai huipentuu yhteiseen iltajuhlaan Maanpuolustusnaisten liiton kanssa.

Lisätietoja:
Maanpuolustustahto tänään -valokuvauskilpailu
Syyskokoustapahtuma 2015
Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 344 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 59, miehistöä 28 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista yli 40 prosenttia on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs