Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Sotahistoriakeskus mukaan Suomen juhlavuoden ohjelmaan

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Sotahistoriakeskus mukaan Suomen juhlavuoden ohjelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2016 klo 13:32
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Mikkeliin suunniteltu Sotahistoriakeskus on valittu mukaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. 

Tavoitteena on perustaa Suomen viime sotien ajasta kertova tiedekeskus Mikkeliin. Perustamissuunnitelman on määrä valmistua 2017 maaliskuussa, minkä jälkeen Mikkelin kaupunki tekee lopullisen päätöksen Sotahistoriakeskuksen kohtalosta.

Sotahistoriakeskusta rakennetaan sodan kokeneiden suomalaisten kokemusten pohjalta. Rintamatapahtumien lisäksi tärkeässä osassa on koko muu elämänkirjo suruineen ja iloineen.

Mikkelin historia kolmen sodan päämajakaupunkina antaa tukevan kaikupohjan Sotahistoriakeskukselle. Mikkelissä sijaitsee nykyäänkin Maavoimien esikunta.

Sotahistoriakeskuksen suunnittelussa  ratkotaan parhaillaan sisältöön, sijoittumiseen ja rahoitukseen liittyviä kysymyksiä. Verkkopalvelu avautuu lähiaikoina.

Filosofian maisteri Pia Puntanen aloittaa työnsä Sotahistoriakeskus-hankkeen asiantuntijana helmikuun alussa. Projektipäällikkönä työskentelee Tapio Honkamaa.

Sotahistoria -menneisyys innovaatioympäristönä -hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto ja Mikkelin kaupunki. Hanketta koordinoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy.

 

Lisätiedot

 

Sotahistoriakeskus-hankkeen projektipäällikkö Tapio Honkamaa p. 0440 350 300

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkeli.fi

Sotahistoria – menneisyys innovaatioympäristönä -hankkeessa valmistellaan ja suunnitellaan valtakunnallisen sotahistoriakeskuksen perustamista Mikkeliin. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Mikkelin kaupunki, EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs