Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Reserviläistoiminnan ja -koulutuksen tuki turvattava

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläistoiminnan ja -koulutuksen tuki turvattava

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2013 klo 11:30
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola on huolestunut puolustusvoimauudistuksen etenemisestä. Reserviläisurheiluliiton mestaruuskisojen avajaisissa lauantaina puhunut Mikko Savola vaatii Puolustusvoimilta korjaavia toimenpiteitä.

- Puolustusvoimien on kehitettävä omaa organisaatiotaan ja erityisesti omia toimintamallejaan niin, että vapaaehtoisen maanpuolustustyön ja -koulutuksen tarvitsema tuki on pääsääntöisesti aina saatavissa lähimmästä Puolustusvoimien toimipisteestä.

Puolustusvoimien sodan ajan joukoista valtaosa on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Tämän joukon kenttäkelpoisuutta ja sotilaallista osaamista ylläpidetään laajalla omaehtoisella toiminnalla ja koulutuksella, josta vastaavat reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöt sekä niiden yhteinen koulutusorganisaatio Maanpuolustuskoulutusyhdistys.

Savola muistutti, että laajan omaehtoisen toiminnan ja koulutuksen edellytyksenä on sujuvasti Puolustusvoimilta saatava apu. Varuskuntien sekä erilaisten harjoitusalueiden ja ampumaratojen sulkemiset tulevat monilla paikkakunnilla hankaloittamaan tuen saamista.

- Etelä-Pohjanmaalla ja koko Keski-Suomessa tilanne tulee olemaan erityisen vaikea Kauhavan Lentosotakoulun sekä Keuruun Pioneerirykmentin sulkemisen johdosta. Ähtärissä sijaitseva Puolustusvoimien Räjähdekeskus ei puolestaan pysty tarvittavaa tukea järjestämään ilman riittäviä resursseja ja selkeitä määritelmiä.

Savolan mukaan Reserviläisliitto pohtii mielellään yhdessä Puolustusvoimien ja -ministeriön kanssa sitä, miten järjestöjen ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen tarvitsema tuki voitaisiin käytännössä järjestää.

Lisätietoja asiasta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

 

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs