Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Omaehtoinen toiminta vaikuttaa ylennyksiin

Suomen Reserviupseeriliitto ry

Omaehtoinen toiminta vaikuttaa ylennyksiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2015 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Reserviupseeriliitto ry

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on hyväksynyt uuden reserviläisten ylentämisnormin, jonka perusteella omaehtoinen osaamisen ja toimintakyvyn kehittäminen huomioidaan reserviläisiä ylennettäessä. - Tämä on erittäin hyvä, reserviläisiä motivoiva avaus puolustusvoimilta, totesi Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) puheenjohtaja Mikko Halkilahti liittohallituksen kokouksessa 14.3. Helsingissä.

Reserviläisten omaehtoisen osaamisen ja toimintakyvyn kehittäminen tarkoittaa käytännössä esim. verkko-opiskelua, valtakunnallisiin jotoksiin osallistumista ja fyysisen kunnon testien tekemistä. Näistä aktiviteeteista voi saada ns. koulutuspäiviä, joita voidaan vuosittain lukea enintään kaksi korvaaviksi kertausharjoituspäiviksi. Koulutuspäivillä saattaa olla myös merkitystä, kun reserviläistä sijoitetaan vaativampaan tehtävään.

Heinäkuun alussa voimaan tulevassa ylentämisohjeessa linjataan myös, että puolustusvoimien Maanpuolustuskoulutusyhdistykseltä (MPK) tilaamat harjoitukset tuovat reserviläisille kertausharjoitusvuorokausia. MPK:n sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen osalta voidaan myöntää rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia aluetoimiston päätöksellä.

Uutta on myös ylentämisvälin osittainen lyheneminen neljään vuoteen. Aliupseereilla se koskee ylennyksiä aina ylikersanttiin asti ja reservin upseereilla ensimmäistä eli luutnantin ylennystä.

- Normin päivittäminen oli perusteltua Puolustusvoimien rakenteessa puolustusvoimauudistuksen seurauksena tapahtuneiden muutosten jälkeen. RUL:n lausunnossaan pääesikunnalle esittämät tarkennukset ja lisäykset normiluonnokseen on huomioitu varsin hyvin, totesi Mikko Halkilahti tyytyväisenä.

 

Lisätietoja:      Puheenjohtaja Mikko Halkilahti, 0400 745 234, mikko.halkilahti@rul.fi 
Toiminnanjohtaja Janne Kosonen, 050 5810 819, janne.kosonen@rul.fi

Suomen Reserviupseeriliitto on vuonna 1931 perustettu reserviupseereiden valmiuksia kehittävä aatteellinen ja toiminnallinen maanpuolustusjärjestö. Liiton 320 jäsenyhdistyksessä on 28.000 henkilöjäsentä.

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen henkilöstöstä yli 95 % on reserviläisiä. Suurin osa joukkojen upseeristosta, noin 4/5, on reservin upseereita.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs