Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Lappeenrannassa itsenäisyyspäivän juhlat järjestetään kaupungintalolla, Joutsenossa, Nuijamaalla ja Ylämaalla

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa itsenäisyyspäivän juhlat järjestetään kaupungintalolla, Joutsenossa, Nuijamaalla ja Ylämaalla

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2014 klo 09:17
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Juhlaohjelmat liitetiedostoina tiedotteen lopussa.)

Lappeenrannassa itsenäisyyspäivän vietto 6.12.2014 käynnistyy lippujen nostolla klo 8. Päivän aikana juhlaohjelmaa on tarjolla Lappeenrannan keskustassa, jossa järjestetään myös perinteinen Lappeenrannan kaupunginhallituksen järjestämä itsenäisyysjuhla, sekä Joutsenossa, Nuijamaalla ja Ylämaalla. Kaupunki toivottaa kaikki asukkaansa lämpimästi tervetulleiksi juhlistamaan itsenäistä Suomea. 

Lappeenranta-salissa perinteinen itsenäisyysjuhla 

Kaupungin keskustassa juhlallisuudet alkavat klo 10 sanajumalanpalveluksella Lappeen Marian kirkossa. Kirkkoherra Mika Lehtola saarnaa, musiikista vastaavat kanttori Marjo-Riitta Lehtonen ja Rakuunasoittokunta. 

Tämän jälkeen ohjelmassa on kunnianosoitus ja seppeleenlasku talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkillä Lappeenrannan sankarihautausmaalla. Seppelpartiot vierailevat Äiti Karjala -patsaalla, vapaussodan sankarivainajien muistomerkillä ja vuonna 1918 vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalla. Tilaisuus jatkuu kaupungintalolla kahvitarjoilulla, jonka jälkeen siirrytään itsenäisyyspäivän juhlaan Lappeenranta-saliin. 

Lappeenrantalaisten itsenäisyysjuhlalla on pitkät perinteet. Ensimmäistä kertaa kaupunkilaisten yhteistä itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin vuonna 1954. Juhla on perinteisesti järjestetty kaupungintalolla vuodesta 1983 lähtien, jolloin kaupungintalo valmistui. 

Lappeenranta-salissa juhlapuheen pitää Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Ohjelma etenee Rakuunasoittokunnan musiikin, Naislaulajien kuorolaulun sekä nuorisoseura Rajan Nuorten kansantanssiesityksen siivittäminä, päättyen yhteiseen Maamme-lauluun. Tapahtuman juontaa Linnoituksen isäntä Ossi Vilhu

Joutsenossa jumalanpalvelus ja soihtukulkue 

Joutsenossa itsenäisyyspäivän ohjelma käynnistyy itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksella Joutsenon kirkossa klo 11. Jumalanpalveluksen jälkeen lippulinna ja seppeleenlaskijat kokoontuvat kirkossa ja siirtyvät Joutsenon sankarihautausmaan päämuistomerkillä alkavaan kunnianosoitus- ja seppeleenlaskutilaisuuteen. 

Joutsenon kansalaisjuhlatoimikunnan ja paikallisten toimijoiden järjestämä itsenäisyysjuhla alkaa seurakuntakeskuksessa klo 13. Partiolaisten soihtukulkue lähtee klo 15 Joutsenon torilta kohti sankarihautausmaata, jossa he sytyttävät kynttilät itsenäisyyden kunniaksi. 

Partiolaiset sytyttävät kynttilät myös Rauhan sankarihautausmaalla klo 14 järjestettävässä kunniakäynti- ja seppeleenlaskutilaisuudessa, jossa Aulis Myller pitää puheen. 

Nuijamaalla sanajumalanpalvelus ja itsenäisyyspäivän juhla 

Nuijamaalla itsenäisyyspäivä alkaa klo 10 sanajumalanpalveluksella Nuijamaan kirkossa. Sanajumalanpalveluksessa saarnaa rovasti Timo Rosqvist ja kanttorina toimii Antero Kokko. Jumalanpalveluksen jälkeen siirrytään kunnianosoitusta ja seppeleenlaskua varten talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkille Nuijamaan sankarihautausmaalle. 

Juhlallisuudet jatkuvat kahvitarjoilun myötä itsenäisyysjuhlassa Nuijamaan seurakuntatalolla. Rajatarkastusaseman päällikkö Kimmo Sainio pitää juhlapuheen ja kaupunginhallituksen jäsen Juha Härkönen esittää kaupungin tervehdyksen juhlassa. 

Kirkkokuoro esiintyy ja yhdistykset laskevat seppeleensä Ylämaalla 

Ylämaan kirkossa järjestetään sanajumalanpalvelus klo 10.00. Saarnaajana toimii kappalainen Anni Paukkala ja musiikista vastaavat kanttori Sauli Ruskeepää ja kirkkokuoro.

Sankarivainajien muistomerkillä Lappeenrannan kaupungin, Lappeen seurakunnan, Ylämaan Sotaveteraanien ja heidän kannattajajäsentensä sekä Ylämaan Kotiseutuyhdistyksen ja muiden kansalais- ja maanpuolustusjärjestöjen edustajat laskevat yhteisen seppeleen. Kaakkois-Suomen rajavartiosto laskee oman seppeleensä. 

Itsenäisyyspäivän juhla jatkuu Ylämaan kirkossa. Prikaatinkenraali evp. Antti Lankinen esittää juhlapuheen ja kaupunginvaltuutettu Jukka Lohko, kappalainen Anni Paukkala, Ylämaan isäntä Harri Hämäläinen ja Ylämaan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Marja Hovi lausuvat tervehdyksensä. Musiikkia esittävät Johanna Sientola, Martti Kälviäinen ja Ylämaan eläkeläisten lauluryhmä. Ylämaan Sotaveteraanien puheenjohtaja Pekka Peräkylä lausuu päätössanat. Ansiomerkkien jako sisältyy myös juhlan ohjelmaan. 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs