Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Kurikasta toistamiseen Vuoden malliyhdistys

Reserviläisliitto tiedottaa

Kurikasta toistamiseen Vuoden malliyhdistys

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2015 klo 14:28
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Kurikan Reserviläiset ry on voittanut Reserviläisliiton Vuoden malliyhdistyskilpailun. Yhdistys palkittiin liiton vuosikokouksen yhteydessä lauantaina 11.4. Helsingissä. Kilpailuun osallistuivat myös Iisalmen, Hyvinkään, Sipoon, Vihannin ja Ylihärmän yhdistykset. Kurikka on voittanut malliyhdistys kilpailun myös vuonna 2001.

Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiiriin kuuluvan Kurikan Reserviläiset ry:n voitto perustui erityisesti laajaan toimintaan, johon koko jäsenistö aktiivisesti osallistuu. Yhdistyksen toimintamuotoja ovat mm. kuukausittaiset eko-aseammunnat, erilaiset liikuntatapahtumat ja veteraanityö. Vuonna 2014 Kurikan Reserviläiset myös järjestivät varusmiesinfoja, osallistuivat Kurikan yhteiskoulun turvapäivään ja keräsivät varoja päiväkodille.

Reserviläisliitto on nimennyt vuosittain malliyhdistyksen vuodesta 1980 alkaen. Kurikan Reserviläiset ry:stä tuli nyt 32. Vuoden malliyhdistys. Yhdistyksen puheenjohtajaa Mikko S. Sänttiä on mahdollisuus haastatella puhelimitse, 040 5509 798. SEn toimintaan voi tutustua osoitteessa http://www.hakunetikka.fi/kurikanressut/.

Liitto sai Helsingin vuosikokouksessa myös uuden kunniajäsenen. Liiton puheenjohtajana vuodet 2009-2012 toiminut, kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta kutsuttiin yksimielisesti Reserviläisliiton kunniajäseneksi.

Lähes 10.000 ampumatilaisuutta

Reserviläisliiton sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin Sokos Hotel Presidentissä Helsingissä ja käsittelyssä olivat viime vuoden tilinpäätös sekä toimintakertomus. Vuoden 2014 teemana liitolla oli Reservi – maanpuolustuksemme perusta. Tähän tukeutuen liitto viesti reservin keskeisestä merkityksestä puolustusjärjestelmässämme ja korosti kertausharjoitusten sekä reserviläistoiminnan ja -koulutuksen merkitystä.

Ammunta oli laajin toimintamuoto. Viime vuonna eri puolilla Suomea järjestettiin lähes 10.000 erilaista ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin noin 65.000 osallistumiskertaa. Lisäksi järjestettiin laajaa liikunta-, urheilu- ja kilpailutoimintaa sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävää toimintaa. Vuoden 2014 mittaan toteutettiin mm. 662 kunniavartiota, 255 seppeleenlaskua ja 79 erilaista maanpuolustusjuhlaa.

Liiton taloudellinen tulos oli 35 224 euroa ylijäämäinen lähinnä ennakoituja suurempien yleisavustusten johdosta. Toimintavuoden lopulla liittoon kuului 345 paikallista jäsenyhdistystä, joihin kuului 36.164 henkilöjäsentä. Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. 

Parhaillaan kokoushotellissa on käynnissä 60 vuotta täyttävän Reserviläisliiton tervehdysten vastaanotto. Tämän jälkeen osallistujat siirtyvät Helsingin Länsisatamaan, josta lähtee klo 18.30 Reserviläisliitto 60 vuotta -juhlaristeily. M/S Baltic Queen -alukselle kokoontuu noin 1.500 reserviläistä seuralaisineen eri puolilta maata sekä erilaista liiton sidosryhmien edustajaa, minkä myötä risteilystä tulee suurin Suomessa miesmuistiin järjestetty vapaaehtoisen maanpuolustuksen tapahtuma.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 345 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs