Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Kansainvälinen yhteistyö kasvaa huoltovarmuuden ja siviilivarautumisen aloilla

Huoltovarmuusorganisaatio

Kansainvälinen yhteistyö kasvaa huoltovarmuuden ja siviilivarautumisen aloilla

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2016 klo 11:15
Julkaisija: Huoltovarmuusorganisaatio

Huoltovarmuusneuvoston kokouksessa 4.2.2016 käsiteltiin huoltovarmuuden kansainvälistä ulottuvuutta. Alustajina olivat Naton siviilivalmiussuunnittelun päällikkö Lorenz Meyer-Minnemann ja Ruotsin MSB:n (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) pääjohtaja Helena Lindberg.

Kokouksessa käsiteltiin yhteistyömahdollisuuksia huoltovarmuuden ja siviilivarautumisen aloilla.  Sekä Suomelle, että Ruotsille on Naton pitkäaikaisina ja aktiivisina kumppanuusmaina avattu mahdollisuus syvennettyyn yhteistyöhön sekä harjoitustoimintaan aihealueissa, jotka liittyvät huoltovarmuuteen ja yhteiskuntien varautumiseen siviilisektorilla. Yhteistyötä näissä asioissa myös Suomen ja Ruotsin välillä ollaan tiivistämässä valtioiden välisen sopimuksen (20.11.1992/1052) puitteissa.

 

Huoltovarmuusorganisaatio on verkosto, joka ylläpitää ja kehittää Suomessa huoltovarmuutta julkinen-yksityinen -kumppanuusperiaatteella. Sen päätavoitteena on huoltovarmuuden kannalta tärkeiden organisaatioiden ja sitä kautta koko yhteiskunnan toimintaedellytysten turvaaminen. Huoltovarmuusorganisaatiossa toimii useita satoja yrityksiä, viranomaisia ja järjestöjä yhteiskunnan eri aloilta yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Huoltovarmuusorganisaatio koostuu Huoltovarmuuskeskuksesta, huoltovarmuusneuvostosta, sektoreista ja pooleista.

Huoltovarmuusneuvosto on valtioneuvoston nimittämä elin, jossa on 26 jäsentä.  Puheenjohtaja ja vähintään puolet muista jäsenistä edustaa elinkeinoelämää. Puheenjohtajana toimii vuorineuvos Ole Johansson.

www.huoltovarmuus.fi
www.varmuudenvuoksi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs