Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maanpuolustus » Eduskunnan puhemiehelle kirjallinen kysymys Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen rahoituksesta

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Eduskunnan puhemiehelle kirjallinen kysymys Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen rahoituksesta

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2016 klo 10:15
Julkaisija: Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Kansanedustaja Carl Haglund on tehnyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) valtionavustukseen kohdistuvista supistuksista. Hän on tuonut esille huolensa vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön lähivuosina kohdistuvista huomattavista leikkauksia.

MPK:n valtionavustuksen kehysehdotus vuosille 2017–2020 on vuositasolla noin 400 00 euroa pienempi kuin vuonna 2015. Jos supistukset toteutuvat, MPK joutuu lomautuksiin sekä koulutustarjonnan supistuksiin.

- Esitetyt supistukset vähentäisivät MPK:n maakunnallista läsnäoloa sekä käynnissä olevia koulutuksen kehittämishankkeita jouduttaisiin peruuttamaan. Supistuksilla olisi merkittäviä vaikutuksia myös valtakunnalliseen maanpuolustushenkeen.

- Näin yritystaustaisena ihmisenä mietityttää, miten yhdistys voisi suunnitella ja kehittää yhteiskunnalle arvokasta toimintaansa ilman vakaata toimintapohjaa, kertoo MPK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki.

MPK koulutti vuonna 2015 lähes 50 000 kansalaista yhteensä noin 1 900 kurssilla. Koulutuksesta 70 % oli sotilaallisesti painottunutta ja 30 % kaikille kansalaisille suunnattua varautumis- ja turvallisuuskoulutusta. MPK:n koulutusvuorokausien määrä on kasvanut vuodesta 2008 lähtien 80 %:lla.

- Jo tällä hetkellä koulutusta ei voida tarjota kaikille kursseille pyrkivistä muun muassa nuorison, naisten ja erityisryhmien varautumiskoulutuksessa, Tapio Peltomäki jatkaa.

MPK:n rahoituspohja on koko sen olemassaolon ajan ollut epävakaalla perustalla. Yhdistys on tehnyt esityksiä rahoituksensa selkeyttämisestä siten, että puolustushallinto tarkastelisi reserviläisten koulutusta kokonaisuutena, joka koostuu Puolustusvoimien järjestämästä koulutuksesta (noin 18 000 reserviläistä) sekä MPK:n järjestämästä vapaaehtoisesta koulutuksesta (noin 27 000 reserviläistä). Rahoituspohja tulisi sitoa toiminnan pitkäjänteiseksi kehittämiseksi näihin tavoitelukuihin.

Linkki Carl Haglundin kirjalliseen kysymykseen:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_161+2016.aspx

Lisätietoja:
Tapio Peltomäki, MPK:n hallituksen puheenjohtaja p. +358 400 523 949
Pertti Laatikainen, MPK:n toiminnanjohtaja p. +358 50 543 6151

Maanpuolustuskoulutusyhdistys - MPK on valtakunnallinen vapaaehtoisen maanpuolustuksen yhteistyöjärjestö, jonka jäseninä ovat 15 keskeistä maanpuolustusjärjestöä sekä koknaisturvallisuustyötä lähellä olevaa järjestöä. MPK:n toiminnan lakisääteisenä tehtävänä on maanpuolustuksen edistäminen koulutuksen, tiedotuksen ja valistuksen keinoin. MPK:n toiminnasta on säädetty laissa vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/2007). Puolustusministeriö ohjaa ja valvoo yhdistyksen toimintaa. MPK järjestää vuosittain noin 1 900 kurssia eri puolilla Suomea. Osallistujia on yli 49 000 henkilöä. Kurssitarjonta jakautuu sotilaalliseen koulutukseen sekä kaikille avoimeen varautumis- ja turvallisuuskoulutukseen.

Ajankohtaista tietoa MPK:n organisaatiosta ja kurssitoiminnasta löytyy verkkosivuilta www.mpk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs