Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Yli 500 liputonta jäi kiinni HSL:n viikonlopun tehotarkastuksissa lähijunissa

HSL Helsingin seudun liikenne

Yli 500 liputonta jäi kiinni HSL:n viikonlopun tehotarkastuksissa lähijunissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2012 klo 15:02
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL teki viikonloppuna 25.-27.5. pääkaupunkiseudun lähijunissa matkalippujen tehotarkastuksia, joissa se tarkasti yhteensä 6 756 matkustajaa.

Liputtomia matkustajia jäi kiinni 561. Maksu jätettiin kirjoittamatta tarkastusmaksulain 10 §:n perusteella noin neljällekymmenelle matkustajalle. Alle 15-vuotiaita, joille ei kirjoiteta maksua, oli liputtomista kymmenkunta.

Tarkastusmaksuja määrättiin 508. Liputtomuusprosentti oli kaiken kaikkiaan noin kahdeksan.

HSL teki tehovalvontaa ilta- ja yöaikaan. Tavoitteena oli viestiä matkustajille, että lippu kannattaa hankkia myös myöhäisillan liikenteessä, jolloin liputta matkustaminen on yleisintä.

HSL:n tavoitteena oli myös edistää matkustajaturvallisuutta lisäämällä liikennehenkilökunnan näkyvyyttä. Liikkeellä oli 28 lipuntarkastajan lisäksi myös neljä poliisipartiota ja useita järjestyksenvalvojia.

 HSL jatkaa myöhäisiltoihin ajoittuvia tehotarkastuksia.

Lisätietoja antaa HSL:n matkalipun tarkastuksen päällikkö Jaakko Heinilä, puh. 040 047 9180.

 

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs