Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Yhä useampi yritys vaihtaa autoedun työsuhdematkalippuun

HSL Helsingin seudun liikenne

Yhä useampi yritys vaihtaa autoedun työsuhdematkalippuun

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2011 klo 10:05
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL selvitti kesällä työsuhdematkalippua käyttävien yritysten tyytyväisyyttä palveluun sekä kiinnostusta hankkia etu työntekijöille. Tulosten perusteella suurin osa lippua käyttävistä yrityksistä kokee palvelun käyttämisen sopivan heidän imagoonsa sekä lipun käytön olevan joustavaa ja ympäristöystävällistä. Lähes 90 prosenttia käyttäjäyrityksistä on erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä palveluun ja valmiita suosittelemaan matkalippuetua muillekin.

Kyselyyn vastasi 200 yritystä. Yrityksistä 150:ssä työsuhdematkalippu on käytössä. Niissä, joissa lippu ei ole käytössä, lähes 40 prosenttia kertoo kuitenkin olevansa hankkimassa lippua. Näiden 50 vastaajan joukossa suosituimmat työsuhde-edut ovat autoetu, lounassetelit ja virkistyssetelit.

”Joukkoliikenteen suosiminen viestii yrityksen ympäristöarvoista. Ympäristövastuullinen yritys haluaa edistää viisasta työmatkaliikennettä. Työmatkaseteleillä voi kortille ladata myös arvoa, mikä kannustaa autoilijoitakin käyttämään joukkoliikennettä niinä päivinä, kun auton käyttö ei ole välttämätöntä”, HSL:n ympäristöasiantuntija Anna Ruskovaara sanoo.

Työmatkaseteli kasvattaa suosiotaan

Työsuhdematkalippu on työnantajan työntekijöilleen hankkima joukkoliikennelippu. Lippu on tarkoitettu pääasiassa asunnon ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta sitä voi käyttää myös vapaa-ajan matkoilla. Työsuhdematkalipun verotus muuttui vuoden 2010 alussa. Etu on nyt kokonaan verovapaa 300 euroon asti. Työnantaja maksaa lipun kokonaan tai osittain. Kyselyyn vastanneissa yrityksissä matkalippuetu lasketaan pääosin palkan päälle ja edun arvo oli keskimäärin 410 euroa vuodessa työntekijää kohden.

HSL:n liikenteessä kelpaava työsuhdematkalippu ladataan työntekijän henkilökohtaiselle matkakortille valitulla alueella (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa). Matkakortille voi ladata kautta tai arvoa.

Yritys voi hankkia HSL:n työmatkaseteleitä, jotka kelpaavat lippujen ostamisessa. Setelillä maksetaan työnantajan osuus lipun hinnasta, jolloin työntekijä voi itse käydä lataamassa matkakorttinsa HSL:n työmatkaseteleitä vastaanottavassa myyntipisteessä. Lainsäädännön muutos ja työsuhdematkalippua koskevan tiedon lisääntyminen ovat lisänneet erityisesti juuri työmatkasetelin suosiota. Työnantajat voivat tehdä lipuista myös suoraveloitussopimuksen HSL:n kanssa.

LIITE: Tutkimus työsuhdematkalipun käyttökokemuksista yrityksissä

Lisätietoja:

Tutkimuksesta Anna Ruskovaara, ympäristöasiantuntija, anna.ruskovaara@hsl.fi, puh. 040 196 8715
Työsuhdematkalipusta Risto Vaattovaara, ryhmäpäällikkö, risto.vaattovaara@hsl.fi, puh. 040 558 3068

 

Liitetiedostot

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs