Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Vyöhykerahastus alkaa joulun jälkeen - Waltti-matkakortti käyttöön ensi vuoden aikana

Lahden kaupunki

Vyöhykerahastus alkaa joulun jälkeen - Waltti-matkakortti käyttöön ensi vuoden aikana

Tiedote.
Julkaistu: 23.12.2015 klo 11:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seudun liikenne siirtyy vyöhykepohjaiseen rahastukseen joulun jälkeen. Bussissa ostettavat kertaliput maksetaan matkustettavien vyöhykkeiden perusteella 28.12.2015 alkaen. Matkakortit toimivat edelleen normaalisti.

Vyöhykerahastus liittyy siihen, että LSL on ensi vuonna lähdössä mukaan uuteen valtakunnalliseen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Walttiin. Uudistus tulee voimaan vaiheittain. Waltti-uudistus koskee vain LSL:n nykyisiä matkakorttituotteita. Nykyisiä LSL:n matkakortteja voi käyttää Waltti-kortin rinnalla elokuun loppuun saakka.

Verkkokauppa avautuu helmikuussa

Waltti-korttien myynti alkaa 1. helmikuuta 2016 verkkokaupassa (lsl.fi). Matkakortti on helpointa tilata ladattuna verkkokaupasta ja välttää näin jonottaminen asiakaspalvelupisteessä. Kortti postitetaan kotiin noin viikon kuluessa tilauksesta. Myös kortin jatkolataaminen onnistuu verkkokaupassa.

Myynti Lahti-Pisteessä (pääkirjaston aulassa) alkaa 15. helmikuuta 2016.

Waltti-kortti käy 29.2.2016 alkaen maksuvälineenä LSL:n liikenteessä. Matkahuollon lipputuotteet ovat edelleen voimassa. LSL:n nykyisten korttien latausmahdollisuus loppuu.

LSL:n nykyiset matkakortit kelpaavat liikenteessä elokuun loppuun saakka. Käyttämättä jääneitä matkoja ei hyvitetä.

Matkustajan muistilista

28.12.2015 LSL:n liikenteessä käteismaksaminen muuttuu vyöhykepohjaiseen rahastukseen. LSL:n ja Matkahuollon nykyiset korttituotteet toimivat normaalisti.

1.2.2016 Verkkokauppa aukeaa, ja voit tilata uuden Waltti-matkakortin ladattuna kotiisi (lsl.fi).

15.2.2016 Waltti-korttien myynti alkaa Lahti-Pisteessä (pääkirjaston aulassa). Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja mahdolliset alennukseen oikeuttavat todistukset.

29.2.2016 Waltti-kortti käy maksuvälineenä LSL:n liikenteessä. LSL:n nykyisten korttien latausmahdollisuus loppuu.

31.8.2016 LSL:n nykyisten matkakorttien käyttö loppuu. Käyttämättä jääneitä matkoja ei hyvitetä. Matkahuollon lipputuotteet ovat edelleen voimassa myös LSL:n liikenteessä.

Liitteenä vyöhykekartta

Lisätietoja
joukkoliikennesuunnittelija Roope Ahola
roope.ahola@lahti.fi, 050 398 5575
ww.lsl.fi

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva noin 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs