Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » VR sänker permanent priserna på tågbiljetter

VR Group

VR sänker permanent priserna på tågbiljetter

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 09:13
Julkaisija: VR Group

VR sänker permanent priserna på fjärrtrafikens tågbiljetter. Priserna sjunker genomsnittligt med en fjärdedel. Samtidigt förenklas prissättningen. Nya förmånligare tågbiljetter kan köpas från och med idag.

- Finländarna har redan länge önskat förmånligare tågbiljetter och vi har nu glädjen att kunna uppfylla denna önskan. Våra kunder upplever tåget som ett bekymmersfritt, ekologiskt och bekvämt resesätt, men biljettpriserna har ändå kritiserats de senaste åren. Antalet resor har ökat på de stora rutterna i och med de förmånliga kampanjbiljetterna och nu kan vi permanent sänka priserna i hela Finland, säger Maisa Romanainen, direktör för VR:s passagerartrafik.

Genomsnittspriserna på biljetterna sjunker med ungefär en fjärdedel och sänkningen på prisnivån varierar enligt rutt. Den nya prissättningsmodellen medför nu förmånliga priser även på de rutter på vilka det inte erbjudits VR:s förmånliga kampanjpriser under den senaste tiden.

De nya priserna gäller genast och biljetter kan från och med idag köpas i webbshopen, VR Mobil, VR Kundservice, stationernas biljettförsäljning, automater, tåg och R-kiosker.

Biljettalternativen är nu tydligare

I förnyelsen har man gallrat bland biljettyperna och de nya biljettalternativen är tydligare: det finns Sparbiljetter och Standardbiljetter. Till dessa kan man köpa tilläggstjänster.

Sparbiljetten är alltid det förmånligaste alternativet och dess pris är samma för alla. Sparbiljetter finns tillgängliga på alla rutter och ett begränsat antal per tågtur.

Standardbiljetten har tre olika prisnivåer. Standardbiljetten är förmånligare ju tidigare den köps. De populäraste tågturerna är de dyraste. Studerande-, pensionärs- och barnrabatt beviljas på Standardbiljettens pris.

Du kan bekanta dig med prisförnyelsen på vr.fi/uusihinta.

Maisa Romanainen, direktör för passagerartrafiken, berättar mer om prisförnyelsen i tågbloggen.

VR Groupin mediadesk palvelee numerossa 0307 0123. Numero on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa. www.vrgroup.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs