Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » VR Group organisoi junien kunnossapidon uudelleen

VR Group

VR Group organisoi junien kunnossapidon uudelleen

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 13:57
Julkaisija: VR Group

VR Group organisoi junakaluston kunnossapidon uudelleen. Kunnossapito siirtyy heinäkuun alussa kalustolajien mukaiseen organisaatioon. Työn vähentymisen vuoksi noin 90 toimihenkilöä irtisanotaan.

Uusia kunnossapitoyksiköitä ovat lähiliikenne, kaukoliikenne, vetokalusto ja logistiikka. Hyvinkään konepaja jatkaa omana yksikkönään.

VR Groupilla on tällä hetkellä varikot Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kouvolassa, Joensuussa ja Oulussa. Lisäksi yhtiöllä on konepajat Hyvinkäällä ja Pieksämäellä sekä asiantuntijapalveluita tarjoava teknologiayksikkö Helsingissä.

Kunnossapidon toiminta jatkuu kaikilla paikkakunnilla Turkua lukuun ottamatta. Päätös Turun varikon lopettamisesta tehtiin alkuvuonna. Teknologiayksikön toiminta lakkaa. Osa sen tehtävistä siirtyy muualle kunnossapitoon ja osa ulkoistetaan.

Uudelleenorganisoinnin takia VR Group käynnisti toukokuun alussa kunnossapidon toimihenkilöitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Osa heidän työtehtävistään lakkaa kokonaan ja osa järjestellään uudelleen. Työn vähentymisen vuoksi noin 90 toimihenkilöä irtisanotaan. Mahdolliset eläkeratkaisut voivat vielä vähentää irtisanomisten määrää.

Yhteensä neuvottelujen piirissä oli noin 300 toimihenkilöä. Alustavan arvion mukaan vähennystarve oli enintään 100 henkilöä.

Tavoitteena muutoksessa on nykyistä selkeämpi ja tehokkaampi kunnossapito-organisaatio. VR Groupin liiketoimintayksiköiden kustannuksiin kohdistuu paineita kiristyvän kilpailun ja yleisen taloustaantuman takia.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs