Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Viisaasti Vesillä - eihän sinun mustaa laatikkoasi tarvitse kuunnella?

Trafi

Viisaasti Vesillä - eihän sinun mustaa laatikkoasi tarvitse kuunnella?

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2011 klo 14:37
Julkaisija: Trafi

Koko kesän kestävä Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskiertue käynnistyy perjantaina 27.5.2011 Hyvinkään Sveitsin uimalasta. Kiertueen virallinen avajaispaikka on Kotka, jossa sunnuntaina 29.5. kiertue on mukana Raketilla museoon -tapahtumassa Merikeskus Vellamossa.

Kesän aikana kiertue vierailee noin 30 paikkakunnalla teemalla ”Mitä sinun mustasta laatikostasi kuuluisi?” Kiertue muistuttaa turvallisuusasenteesta eli vastuusta itsestä ja kaverista. Ympäri Suomea kiertävissä vesiturvallisuusnäytöksissä esitetään aidoissa olosuhteissa, miten hätään joutunut voidaan pelastaa veden varasta erilaisin apuvälinein omaa turvallisuutta vaarantamatta. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä ja palautetaan mieliin kesän tärkeimmät turvallisuusvinkit. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Katso kesän kiertueaikataulu kampanjan nettisivuilta www.viisaastivesilla.fi

Viisaasti Vesillä -kampanja kuuluu tänä vuonna myös radiossa Musta laatikko -teeman alla. Vesiturvallisuudesta muistuttavissa tietoiskuissa kuullaan mustiin laatikkoihin tallentuneet, vesillä varomattomasti liikkuneiden viimeiset ajatukset. Kampanja pyörii radiokanavilla 29.5.-24.7.2011.

Viisaasti Vesillä -kampanjan toiminnan tavoitteena on vähentää hukkumisten määrää ja edistää turvallista veneilyä sekä vesillä liikkumista ja oleskelua. 

Turvallista alkukesää

Kiertueella annetaan hyviä vinkkejä ja ohjeita vesiturvallisuusvälineiden käyttöön. Viisaasti Vesillä -kampanja haluaa muistuttaa vanhempia lasten vahtimisesta veden äärellä. Perheen pienimmille ja niille, joiden uimataito ei ole vielä kovin vahva, voi pukea pelastusliivit päälle jo veden lähelle saavuttaessa.

Lisäksi on syytä muistaa, että vesi on vielä erittäin kylmää, joten hypotermian ja kangistumisen vaara on selkeä. Vesille lähdettäessä tulee huolehtia, että vene ja sen varusteet ovat kunnossa ja vallitsevat olosuhteet on huomioitu matkasuunnitelmaa laadittaessa.

Lisätietoja:
Kampanjan puheenjohtaja, suunnittelija Kaarina Tamminiemi, Terveyden edistämisen keskus ry, puh. 040 577 4614, kaarina.tamminiemi(at)tekry.fi (kampanja)

Koulutussuunnittelija Anne Hiltunen, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, puh. (09) 343 6560, 044 018 1879, anne.hiltunen(at)suh.fi (kiertue ja hukkumiset)

 

Viisaasti Vesillä on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, Rajavartiolaitoksen, Poliisin, Terveyden edistämisen keskuksen, sisäasiainministeriön, sosiaali‐ ja terveysministeriön sekä Suomen Uimaopetus‐ ja Hengenpelastusliiton yhteiskampanja. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Suomen Meripelastusseura ja Suomi‐veneet Oy.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, vastaa sen sääntely- ja valvontatehtävistä sekä edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs