Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Vesiliikenteessä 13 kuollutta vähemmän

Trafi

Vesiliikenteessä 13 kuollutta vähemmän

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2011 klo 09:45
Julkaisija: Trafi

Vesiliikenteessä menehtyi 34 henkilöä tammi-elokuussa 2011. Kuolleita oli 13 vähemmän kuin vuoden 2010 vastaavana ajankohtana. Tiedot perustuvat poliisin tietoon tulleisiin vesiliikenneonnettomuuksiin.

Suomen merialueilla menehtyi 8 henkilöä, joka on 2 henkilöä vähemmän kuin vuoden 2010 vastaavana ajankohtana. Sisävesillä puolestaan menehtyi 26 henkilöä, eli 11 vähemmän kuin viime vuonna. Kaikki kuolemantapaukset tapahtuivat huviveneilyssä.

- Vaikka alustavien tilastojen valossa tilanne on parempi kuin viime vuonna, niin tänäkin vuonna vesiliikenteessä on kuollut huolestuttavan paljon ihmisiä. Valtaosa näistä kuolemista olisi voitu välttää, jos olisi käytetty veneily- tai pelastusliivejä, toteaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin veneily-yksikön yksikönpäällikkö Ville Räisänen.

Uhrit useimmiten keski-iän ylittäneitä miehiä

Vesiliikenneonnettomuudet ovat tyypillisesti miesten onnettomuuksia – menehtyneistä vain kaksi oli naisia. Kuolleista 19 oli 55–74-vuotiaita, kun viime vuoden vastaavana aikana heitä oli 25. Alle 25-vuotiaita ei menehtynyt yhtään.
Heinäkuussa kuolemantapauksia oli 15, mikä on yksi enemmän kuin edellisessä heinäkuussa. Kesäkuussa puolestaan oli kuusi menehtynyttä vähemmän kuin vuonna 2010.

Soutuveneen kaatuminen yleisin onnettomuustyyppi

Onnettomuustyyppinä kaikissa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa oli veneen kaatuminen tai kallistuma. Viime vuonna oli 8 muunlaisessakin onnettomuudessa menehtynyttä. Lähes kaikki onnettomuudet tapahtuivat joko soutu- tai moottoriveneelle.

Vesiliikenneonnettomuudet 2011 - ennakko tammi-elokuu


Lisätietoja
yksikönpäällikkö Ville Räisänen, puh. 020 618 6457, ville.raisanen(at)trafi.fi
veneilyn ylitarkastaja Kimmo Patrakka, puh. 020 618 6450, kimmo.patrakka(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs