Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Vapun joukkoliikenne Helsingin seudulla

HSL Helsingin seudun liikenne

Vapun joukkoliikenne Helsingin seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2012 klo 10:01
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Vappuaattona joukkoliikenteessä noudatetaan perjantaiaikatauluja. Lähijunat kulkevat läpi yön, ja myös metro liikennöi kaksi tuntia normaalia pidempään. Bussiliikenteessä on lisälähtöjä, ja monet seutulinjat ajavat klo 03.00–04.00 asti.

Helsingin keskustassa raitiovaunut 1A, 3B ja 3T sekä bussi 16 kulkevat poikkeusreiteillä klo 17.00 alkaen Mantan patsaan lakituksen vuoksi. Korvaava bussi 3X liikennöi 10 minuutin välein Etelärannan ja Viiskulman välillä. Myös Aleksanterinkatu rauhoitetaan jalankulkijoille viidestä eteenpäin, minkä vuoksi 4, 4T, 7A ja 7B siirtyvät poikkeusreiteille.

Vapunpäivänä noudatetaan pääosin lauantailiikennettä. Raitiovaunut ja bussien U-linjat kulkevat kuitenkin sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Helsingin Jouko-kaupunginosalinjoja ei liikennöidä lainkaan. Helsingin keskustassa järjestetään useita kulkueita, jotka saattavat aiheuttaa viivästyksiä. 

Bussilinja 16 ajaa poikkeusreittiä vapunpäivänä klo 18.00 asti. Kaivopuistoon on lisäliikennettä bussilla 14X, joka kulkee kymmenen minuutin välein Kampin ja Eiran väliä. Myös raitiolinjoilla 3X ja 10X on lisäliikennettä iltakuuteen.

Lähijunaliikenne palaa vapunpäivän lauantailiikenteestä arkiaikatauluihin klo 24.00 jälkeen. Vapunpäivän jälkeisenä yönä ei ajeta bussien aamuyölähtöjä.

Tarkemmat aikataulut ja reittitiedot löytyvät HSL:n verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Joukkoliikennesuunnittelija Markus Elfström, 040 169 3539

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs