Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Valtatien 12 parantaminen vähentäisi meluhaittoja Lahdessa ja Nastolassa

Hämeen ympäristökeskus

Valtatien 12 parantaminen vähentäisi meluhaittoja Lahdessa ja Nastolassa

Julkaistu: 07.01.2009 klo 10:38
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Valtatien 12 parantamisen ympäristövaikutusten arviointi etenee. Hämeen tiepiiri on toimittanut Hämeen ympäristökeskukseen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen, joka koskee valtatien 12 parantamista Lahden Joutjärven ja Nastolan Uudenkylän välillä.

Valtatien 12 parantamisen ympäristövaikutusten arviointi etenee. Hämeen tiepiiri on toimittanut Hämeen ympäristökeskukseen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen, joka koskee valtatien 12 parantamista Lahden Joutjärven ja Nastolan Uudenkylän välillä. YVA-selostukseen hankkeesta vastaava on koonnut hanketta ja sen arvioituja ympäristövaikutuksia koskevat tiedot. Arvioinnin mukaan valtatietä parantamalla tieliikennemelua saataisiin vähenemään valtatien ja maantien 312 varrella. Hanketta ja arviointiselostusta esitellään tiistaina 13.1.2009 klo 18 alkaen Erstan koululla, osoite Kärrytie 7, Villähde.

Arviointiselostuksen mukaan valtatien 12 ja maantien 312 varrella Joutjärven ja Uudenkylän välillä asuu yli 55 desibelin melualueella nykyisin noin 770 henkilöä, joista noin 10 % altistuu voimakkaalle tai erittäin voimakkaalle melulle. Jos hanketta ei toteuteta, liikenteen kasvu lisää melua niin, että vuoteen 2030 mennessä melualueella asuu lähes 1 100 henkilöä. Jos valtatie suunniteltuine meluesteineen rakennetaan, ohjearvon ylittävälle melulle altistuvien määrä vähenee noin 350 henkilöön, joista noin 15 % altistuu voimakkaalle tai erittäin voimakkaalle melulle.

Joutjärven ja Uudenkylän välisen 17 kilometrin mittaisen tieosuuden parantaminen on osa valtatien 12 yhteysvälin Lahti - Kouvola parantamista. Nykyään Joutjärvi - Uusikylä -tieosuus on kaksikaistaista moottoriliikennetietä, joka on poikkileikkaukseltaan leveäkaistatietä. Tietä parannettaessa se muutettaisiin Joutjärven ja Nastolan välillä keskikaiteelliseksi nelikaistaiseksi tieksi ja Nastolan ja Uudenkylän välillä keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi. Kolavan kohdalle tulisi uusi eritasoliittymä, ja Nastolan Veljeskylän kohdalla on uuden eritasoliittymän varaus.

YVA-selostus nähtävillä ja kommenteilla

YVA-selostus on nähtävillä Lahden ja Orimattilan kaupungintaloilla ja Nastolan kunnantalolla, Lahden ja Nastolan pääkirjastoissa sekä ympäristökeskuksen ja tiehallinnon www-sivuilla. Ne, joiden oloihin tai etuihin hanke saattaa vaikuttaa, sekä ne yhteisöt ja säätiöt, joiden toimialaa hankkeen vaikutukset saattavat koskea, voivat ilmaista mielipiteensä YVA-selostuksesta. Mielipide on lähetettävä kirjallisena Hämeen ympäristökeskukseen 19.2.2009 mennessä. Samaan ajankohtaan mennessä on pyydetty myös eri viranomaisten lausunnot arviointiselostuksesta. Lausunnot ja mielipiteet saatuaan ympäristökeskus arvioi YVAn riittävyyden.

Lisätietoja

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Jouni Sivenius, Tiehallinto, Hämeen tiepiiri, puh. 0204 22 4139

Raino Kukkonen, Destia, Konsultointi (ympäristövaikutusten arviointi), puh. 0400 207 724

Timo Jalkanen, Destia, Konsultointi (tien yleissuunnittelu), puh. 0400 583 116

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs