Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Valtatie 22 Oulu – Kajaani – Vartius -hankkeen Muhoksen ja Utajärven parannuskohteiden urakoitsijaksi valittiin VRJ Service Oy

Liikennevirasto

Valtatie 22 Oulu – Kajaani – Vartius -hankkeen Muhoksen ja Utajärven parannuskohteiden urakoitsijaksi valittiin VRJ Service Oy

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2016 klo 08:03
Julkaisija: Liikennevirasto

Liikenneviraston Valtatie 22 Oulu-Kajaani-Vartius -hankkeen kolmas urakka on kilpailutettu. Vt 22 parantaminen Muhoksella ja Utajärvellä -urakan urakkasopimus allekirjoitettiin 27.9.2016 VRJ Service Oy:n kanssa.

Muhokselle ja Utajärvelle sijoittuvat parannuskohteet on valittu yhteistyössä ELY-keskuksen ja alueen kuntien kanssa. Toteutettavissa kohteissa painottuu erityisesti kevyen liikenteen turvallisuus. Lisäksi liikenteen sujuvuus paranee valtatiellä 22 Muhokselle rakennettavien väistötilojen ja yksityistieliittymäjärjestelyjen myötä.

Toimenpiteitä Muhoksella:

  • Korivaara–Rovastinoja: välille Soso–Rovastinoja rakennetaan kevyen liikenteen väyliä ja alikulkukäytävä, tehdään yksityistiejärjestelyjä sekä rakennetaan yksi väistötila valtatielle 22
  • Riihikylän eteläpuoli: Kärnäntie–Rönköntie -välille rakennetaan kevyen liikenteen alikulkukäytävä ja kaksi väistötilaa, tehdään yksityistiejärjestelyjä sekä parannetaan tievalaistusta ja pysäkkijärjestelyjä

Toimenpiteitä Utajärvellä:

  • Alakylä–Utajärvi: rakennetaan kevyen liikenteen väylä välille Alakylä–Kirkkotie
  • Vt 22 ja Mt 837 -liittymäjärjestelyt
  • Vt 22 ja Mt 18643/Koulutie -liittymäjärjestelyt

Tiedotteen liitteenä on kartta Muhoksen ja Utajärven parannuskohteista.

Rakennustyöt Muhoksella ja Utajärvellä käynnistyvät osin jo loppuvuodesta 2016, mutta pääosa parannustoimenpiteistä tehdään vuoden 2017 kuluessa. Soso-Rovastinoja -hankkeella kaksi kevyen liikenteen siltakohdetta valmistuu vuonna 2018.

Valtatie 22 Oulu–Kajaani–Vartius -hankkeen ensimmäisessä rakennusurakassa parannetaan liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta valtatien 22 Oulun päässä välillä Joutsentie-Konttisentie sekä toteutetaan liikennevalot Muhoksella valtatien 22, Kylmälänkyläntien ja Leppiniementien liittymään. Rakennustyöt käynnistyivät noin vuosi sitten ja ne ovat edenneet suunnitellusti.

Hankkeen toisessa Kajaaniin sijoittuvassa urakassa parannetaan valtateiden 5 ja 6 liittymän eli Sotkamontien eritasoliittymän kaistajärjestelyitä. Lisäksi valtatielle 5 rakennetaan kaksi väistötilaa Häikiönmäentien ja Pöyhölänniementien kohdille.

Hankkeen etenemistä voi seurata netissä osoitteessa www.liikennevirasto.fi/vt22 ja Facebookissa

www.facebook.com/valtatie22

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Jukka Päkkilä, Liikennevirasto, puh. 029 534 3755, jukka.pakkila@liikennevirasto.fi

Työpäällikkö Markus Uusitalo, VRJ Service Oy, puh.  040-983 300, markus.uusitalo@vrj.fi

Hankkeessa parannetaan liikenteen sujuvuutta Oulun kaupunkiseudulla ja kehitetään liikenneturvallisuutta koko yhteysvälillä Oulu - Kajaani. Hanke koostuu kolmesta erillisestä rakennusurakasta. Ensimmäisessä rakennusurakassa parannetaan valtatietä 22 Oulussa välillä Joutsentie – Konttisentie. Urakan työt valmistuvat suurimmalta osin 2016. Toisessa rakennusurakassa rakennetaan väistötiloja ja parannetaan liittymää valtatiellä 5 Kajaanissa. Kolmannen rakennusurakan toimenpiteet sijoittuvat Muhokselle ja Utajärvelle. Hanke valmistuu pääosin vuonna 2017.

Liitetiedostot

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs