Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Väitös: Puolustusvoimien huoltovarmuuden kehittäminen

Oulun yliopisto

Väitös: Puolustusvoimien huoltovarmuuden kehittäminen

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2014 klo 15:55
Julkaisija: Oulun yliopisto

 

Puolustusvoimien on pyrittävä rauhanajan hankintastrategiallaan turvaamaan myös sota-ajan resurssien saanti, sillä puuttuvat sota-ajan resurssit voivat aiheuttaa valtavia menetyksiä. Toimivan logistiikan merkitys on Puolustusvoimien huollon keskeisimpiä kysymyksiä ja on selvää että poikkeusolosuhteissa tarvitaan toimijoilta suurta sitoutumista tarvittavien tehtävien hoitamiseen ja näin ollen vain kotimaiset resurssit tulevat kysymykseen. Puolustusvoimien lisäksi poikkeusolosuhteissa kotimaiset logistiikkapalvelut ovat keskeisessä asemassa niin yhteiskunnan muiden julkisten perustoimintojen turvaamisessa kuin myös kansalaisten, yksityisen sektorin ja huoltovarmuuden kannalta. Puolustusvoimat on myös erittäin merkittävä kuljettajien kouluttaja sekä kuljetusyritysten asiakas, eli Puolustusvoimat voivat vaikuttaa kotimaisten logistiikkayritysten toimintaedellytyksiin.

Puolustusvoimien ja heidän strategisten kumppaneidensa henkilöstöltä kerätyn tutkimusaineiston perusteella Puolustusvoimien logistiikkapalveluiden hankintastrategia kuitenkin eroaa heidän hankintojensa käytännön tason päätöksistä. Koska ilmeisesti Puolustusvoimien hankintastrategia pyrkii vaikuttamaan pääasiassa suoriin kustannuksiin eli ostohintoihin, on Puolustusvoimilla opittavaa omista logistiikkapalveluiden laatuun keskittyvistä hankinnan käytännöistään. Keskittymällä logistiikkapalveluiden laatuun suorien kustannusten sijasta voidaan Puolustusvoimien rauhanajan logistiikan kokonaiskustannuksia alentaa ja samalla kehittää strategiaa siihen suuntaan, että se jatkossa turvaa kotimaisten logistiikkapalveluiden säilymistä mahdollisia poikkeusoloja ajatellen.

---

Kauppatieteiden tohtori Jouni Juntunen väittelee Oulun yliopistossa 15.8.2014. Tuotantotalouden alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Enhancing organizational ambidexterity of the Finnish Defence Forces’ supply chain management (Suomen Puolustusvoimien toimitusketjun hallinnan organisaatiollisen kaksikätisyyden kehittäminen). Vastaväittäjänä toimii professori Tzong-Ru (Jiun-Shen) Lee (National Chung Hsing University, Taiwan) ja kustoksena professori Pekka Kess. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla Arina-salissa (TA105) klo 12.

---

Väittelijän oppiarvo ja nimi:
Kauppatieteiden tohtori Jouni Juntunen

Syntymäaika ja -paikka:
1971 Oulu

Nykyinen työpaikka:
Oulun yliopisto, markkinoinnin yksikkö
0294 482 589

Tiedekunta ja laitos:
Teknillinen tiedekunta, tuotantotalous
0294 480 000

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0490-1

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs