Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Vainikkalan asema vaihtoi öljystä maalämpöön

VR Group

Vainikkalan asema vaihtoi öljystä maalämpöön

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2014 klo 10:09
Julkaisija: VR Group

Vainikkalan aseman rakennukset lämpiävät jatkossa uusiutuvalla energialla. Öljykattila korvattiin maalämpöpumpulla syksyn kynnyksellä. 

VR Group on luvannut, että uusiutuvan energian osuus koko konsernin energiankulutuksesta on yli 60 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Vainikkala on ensimmäinen konsernin kiinteistöistä, joka lämpiää uusiutuvalla maalämmöllä.

– Vainikkalassa siirryttiin öljystä maalämpöön, kun lämmitysjärjestelmän uusiminen tuli ajankohtaiseksi. Maalämpö on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas vaihtoehto, kertoo kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen.  

Vainikkalan asemalla on VR Transpointin tavaraliikenteen tiloja sekä odotushuone ja kahvio matkustajille. Lisäksi tiloja on ulkopuolisille vuokralaisille, kuten tullille ja rajavartiostolle.

VR Group omistaa Vainikkalassa asemarakennuksen ja huoltorakennuksen. Niiden kokonaisala on hieman alle 2 000 neliömetriä. Rata-alueet ja laiturit ovat Liikenneviraston hallinnassa. 

Lue lisää VR Groupin ympäristölupauksista  

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 500 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

VR Groupin uutishuone

Yhteystiedot VR Groupin viestintään

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs