Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Vaasassa bussilla ilmaiseksi 22. syyskuuta

Vaasan kaupunki

Vaasassa bussilla ilmaiseksi 22. syyskuuta

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 09:30
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Kansainvälisen Autottoman päivän kunniaksi Vaasan kaikilla paikallisbusseilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi 22. syyskuuta. Mukana ovat linjat 1-15 sekä erikoisvuorot E1-E4 ja E11.

Kansainvälinen Autoton päivä kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön sekä yhteiskuntaan.  

– Ilmaispäivänä kaikilla on mahdollisuus jättää auto kotiin ja hypätä sen sijaan bussin kyytiin. Toivomme, että tämän kautta bussilla liikkumisesta tulisi yhä useammalle tuttu liikkumismuoto Vaasassa, kertoo liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki.

– Vaasan joukkoliikennettä on uudistettu viimeisten vuosien aikana määrätietoisesti ja asiakkaita kuunnellen. Sekä bussilinjoja että aikatauluja on kehitetty. Uudet valtakunnalliset Waltti-matkakortit otettiin käyttöön syyskuun alussa, ja Waltti-kortilla aikuisen matka maksaa nyt vain 1,33 euroa, kertoo Kaunismäki.

Ilmaispäivä on energia- ja ilmasto-ohjelman askelmerkki

Vaasan energia- ja ilmasto-ohjelman vetäjä kehityspäällikkö Maija Alasalmi kertoo, että liikenne muodostaa merkittävän osuuden päästöistä Vaasassa. Energia- ja ilmasto-ohjelman yhtenä tavoitteena on, että yhä useampi valitsisi joukkoliikenteen tai polkupyörän yksityisautoilun sijaan.  

– Vaasan tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035. Tämä tempaus toimii hyvänä starttina sille, miten voimme tukea ihmisiä vähentämään yksityisautoilua Vaasassa, sanoo Alasalmi. 

Lisätietoja:
Liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki
tomi.kaunismaki@vaasa.fi
040 5390 949 

Kehityspäällikkö Maija Alasalmi
maija.alasalmi@vaasa.fi
040 568 5400

 

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs