Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Uuteen ajokorttilakiin siirtyminen

Trafi

Uuteen ajokorttilakiin siirtyminen

Tiedote.
Julkaistu: 11.01.2013 klo 10:02
Julkaisija: Trafi

Uusi ajokorttilaki astuu voimaan 19.1.2013, jolloin osaan ajokorttiluokista ja ajokorttien voimassaoloaikoihin tulee muutoksia. Myös osa opetus- ja tutkimusvaatimuksista muuttuu.

Uuteen lakiin siirtyminen aiheuttaa joitain siirtymäsäännöksiä ajokorttia suorittamassa tai ajokorttiluokkaa korottamassa oleville. Oheiseen liitteeseen on koottu näitä keskeisiä uuteen ajokorttilakiin liittyviä säännöksiä, jotka eroavat aikaisemmasta ajo-oikeuden tai kuljettajantutkintojen osalta.

Uudet kortit määräaikaisia

Uudet 19.1.2013 jälkeen myönnetyt ajokortit ovat määräaikaisia. Kortit ovat luokasta ja ajokortin haltijan iästä riippuen voimassa 2-15 vuotta. Muutos ei vaadi tässä vaiheessa nykyisiltä ajokortinhaltijoilta mitään toimenpiteitä.

Ajokortin kaksoiskappaleen tilaaminen kadonneen tilalle, erityisehtojen tai nimen muutos eivät muuta ajokortin voimassaoloaikaa uuden lain mukaiseksi.

Ajokortit jatkossa postitse kotiin

Ajokorttilain voimaantulon jälkeen ajokortit toimitetaan postitse suoraan asiakkaille tai poliisille edelleen asiakkaalle luovutettavaksi. Jatkossa lyhytaikaisen ajokortin ja sitä seuraavan pitkäaikaisen ajokortin maksut peritäänkin jo kuljettajantutkinnon yhteydessä.

Kuitenkin ennen 19.1.2013 myönnetyt lyhytaikaiset ajokortit luovuttaa vielä Ajovarma, joka perii niistä myös maksut luovutuksen yhteydessä.

Lisätietoja ajokorttilain uudistuksesta www.trafi.fi/ajokorttiuudistus.

 

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Kimmo Pylväs, puh. 029 5345 798, kimmo.pylvas(at)trafi.fi

johtava asiantuntija Ari Herrala, puh. 029 5345 561, ari.herrala(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs