Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Uusi kuulutusääni junissa 16. kesäkuuta alkaen

VR Group

Uusi kuulutusääni junissa 16. kesäkuuta alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2014 klo 14:55
Julkaisija: VR Group

VR:n uudella äänellä, Reidar Waseniuksella, on takanaan mittava nauhoitusurakka. 16. kesäkuuta alkaen hänen ääntään kuullaan lähi- ja kaukoliikenteen junissa ympäri Suomen.

– Tämä on ollut ammatillisesti suuri ja hyvin mielenkiintoinen haaste. Äänityksiin kului aikaa kuukauden päivät, tunnista puoleentoista kerrallaan. Olen väsynyt mutta onnellinen, Reidar Wasenius luonnehtii tältä erää päättynyttä urakkaansa.

Kuulutuksia kuullaan yli tuhannessa VR:n matkustajajunassa päivittäin – junakuuluttajan tehtävä on vaativa ja näkyvä. Häneltä kaivataan miellyttävää äänensävä, selkeää lausuntaa sekä hyvää kielitaitoa. 

Uusimmissa lähiliikennejunissa, Flirteissä, Waseniuksen kuulutukset otetaan käyttöön elokuussa. Myös Allegro-junan kuuluttajaääni vaihtuu kesän aikana. Kuulutukset lukee jatkossa VR:llä työskentelevä Aleksandra Mirolybov-Nurmela

Nauhoitusten palapeli kootaan kuulutuksiksi 

– Nauhoitustilanne vaatii hyvää valmistelua ja tiukkaa keskittymistä. Tasalaatuisuus on tärkeää. Lukunopeus, sävelkorkeus tai äänenvoimakkuus ei saisi vaihdella eri tekstiosien välillä. Toisaalta tiettyjä sanoja pitää nimenomaan korostaa lukemalla ne hieman muista poikkevalla ja kuitenkin luontevalla tavalla, Wasenius tietää.

Junakuulutukset kootaan useista osasista, palapelin tapaan. Nauhoitukset ovat lyhimmillään yhden sanan mittaisia, ja pisimmillään tekstiä luetaan kerralla useita rivejä. Tietyt sanat, kuten kello, esiintyvät kuulutuksissa monenlaisissa yhteyksissä.

– Myös pysähdyspaikkojen nimien pitää toimia niin lauseen alussa kuin lopussa, samoin listassa lueteltuina. Uusi lempisanani onkin paikkakunnan nimi, Ii. Se on lyhyt ja napakka, kaikilla kolmella kielellä, Wasenius veistelee. 

Katso video, jossa Wasenius kertoo, miten kuulutusten luku-urakka sujui 

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee yli 10 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

VR Groupin uutishuone

Yhteystiedot VR Groupin viestintään

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs