Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Uudet valtakunnalliset matkakortit käyttöön Vaasan busseissa

Vaasan kaupunki

Uudet valtakunnalliset matkakortit käyttöön Vaasan busseissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2016 klo 10:12
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan busseissa siirrytään käyttämään uusia Waltti-matkakortteja 5.9.2016. Uuden kortin voi hankkia kolmesta eri myyntipisteestä.

Waltti-kortti on kätevä, sillä samaan korttiin voi ladata 30 päivän kausilipun tai haluamansa summan arvoa eli rahaa yksittäisiä matkoja varten. Minimilataus on 10 euroa ja maksimi 200 euroa.

– Odotettu muutos tulee siihen, ettei arvon käytölle ole enää aikarajaa, kertoo suunnittelupäällikkö Pertti Hällilä Vaasan kaupungilta.

Hinta halpenee ja myyntipisteitä tulee lisää

Waltti-kortilla pääsee nyt matkustamaan halvemmalla kuin aiemmin.  

– Jos aikuinen matkustaa Waltti-kortilla, yhden matkan hinta, joka veloitetaan kortille ladatusta arvosta, on 1,33 euroa. Käteisellä maksettaessa hinta sama kuin ennenkin eli 3,20 euroa. Myös opiskelijoilla ja nuorilla hinta on halvempi Waltilla kuin käteisellä, kertoo Hällilä.

Hällilä kertoo, että uusi kortti maksaa 5 euroa. Kortteja saa tuttuun tapaan paikallisliikenteen toimistosta, mutta nyt myös Studio Ticketistä sekä Kansalaisinfosta. Myöhemmin käyttöön tulee myös verkkokauppa.

– Korttiin voi lisätä aikaa tai arvoa myös Rewell Centerin, Kauppapuistikon, Palosaaren, Vöyrinkaupungin, Vetokankaan ja Huutoniemen R-kioskeilla. Näissä vain korttien lataus, ei myyntiä, sanoo Hällilä. 

Vähäkyrö, koululaiset, vammaispalvelun asiakkaat ja senioribussit eivät siirry Waltin käyttöön 

Waltti-kortti otetaan tässä vaiheessa käyttöön Vaasan sisäisessä bussiliikenteessä lukuun ottamatta Vähänkyrön kaupunginosaa, jossa Walttiin siirrytään myöhemmin.

Uudistus ei koske koululaislippuja, kunnanrajoja ylittävää bussilinjaa 6 Vaasa-Sepänkylä-Vaasa eikä vammaispalveluiden kuljetuksia tai senioribusseja. Näissä matkustetaan edelleen nykyisillä lipuilla.


Vanhoille korteille ei ladata enää uusia matkoja 5.9 alkaen

Vanhoja bussilippuja voi käyttää vielä Waltti-korttiin siirtymisen jälkeen. Sarjaliput ovat voimassa 12 kuukautta viimeisimmästä latauksesta ja kausiliput kolme kuukautta viimeisimmästä latauksesta.

Niiden loputtua on hankittava Waltti-matkakortti, sillä vanhoille bussikorteille ei enää ladata uusia matkoja 5.9. alkaen.

Sama bussikortti käy muissakin kaupungeissa

Koska Waltti on valtakunnallinen, kortille ladattua arvoa voi käyttää kaikissa kaupungeissa, joissa on käytössä sama järjestelmä.

Waltti-matkakortti on tällä hetkellä käytössä Jyväskylässä, Kuopiossa, Kajaanissa, Kouvolassa, Joensuussa, Keski-Suomen ELY:n aluella, Oulussa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Mikkelissä ja Kotkassa, sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-liikenteessä.

Vuonna 2017 mukaan tulee lisää alueita.

Lisätietoja antaa:
suunnittelupäällikkö Pertti Hällilä, puh. 040 581 3150

Kuvia, Katja Lösönen:
https://oc.vaasa.fi/index.php/s/0q7GS4ns1jlwAR1

 

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs