Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Turvallisuus- ja ympäristönäkökulmat puoltavat keski-iän laskemista liikennekäytössä olevista ajoneuvoista

Trafi

Turvallisuus- ja ympäristönäkökulmat puoltavat keski-iän laskemista liikennekäytössä olevista ajoneuvoista

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2012 klo 09:37
Julkaisija: Trafi

Ajoneuvokannan keski-ikä voidaan laskea joko kaikista rekisterissä olevista ajoneuvoista tai vain niistä, jotka tosiasiallisesti ovat liikenteessä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi painottaa, että liikennekäytössä olevien ajoneuvojen keski-ikä on usein koko ajoneuvokannan keski-ikää kuvaavampi mittari, esim. turvallisuus- ja ympäristönäkökulmasta.

Turvallisuus- ja ympäristönäkökulmasta katsottuna on usein jopa harhaanjohtavaa puhua koko ajoneuvoliikennerekisteristä lasketuista tunnusluvuista, sillä ne eivät aidosti vastaa Suomen teillä liikkuvia ajoneuvoja. Vain rekisterissä, mutta ei liikenteessä olevat ajoneuvot eivät vaikuta liikenteen turvallisuuteen tai päästöihin. Näillä ajoneuvoilla voi kuitenkin olla muita ympäristövaikutuksia, joista ajoneuvon omistajien tulisi huolehtia.

Kesä- ja harrasteautot tuovat kausivaihtelua ajoneuvorekisteriin

Liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä vaihtelee hieman kalenterivuoden aikana, sillä osa ajoneuvoista on väliaikaisesti poistettu liikennekäytöstä. Syitä tähän ovat esimerkiksi ulkomailla oleskelu tai ajoneuvon luonteeseen liittyvä käyttö, esim. harraste-, matkailu- ja ns. kesäautot.

Koko ajoneuvorekisteri sisältää myös autoja, varsinkin yli 20-vuotiaita menopelejä, joista suurin osa ei todennäköisesti enää palaa varsinaiseen liikenteeseen. Tämän takia liikennekäytössä olevista henkilöautoista laskettu keski-ikä vastaa paremmin todellista autokannan keski-ikää.

Puolet kaikista henkilöautoista alle 10-vuotiaita, dieseleistä alle 6-vuotiaita

Trafi painottaa, että ajoneuvokannan ikää kannattaa tarkastella keskiarvon lisäksi myös muilla tavoin, esim. mediaani-iän avulla (ks. liite). Kaikkia liikennekäytössä olevia henkilöautoja tarkasteltaessa puolet autoista on 9,6 vuotta nuorempia ja puolet vastaavasti tätä vanhempia, toisin sanoen autojen mediaani-ikä on 9,6 vuotta. Vastaavasti 75 % henkilöautoista on alle 14,7-vuotiaita. Käyttövoimittain laskettu mediaani-ikä on bensiiniautoille 10,8 vuotta ja diesel-autoille vain 5,8 vuotta.

Suomalaisautojen keski-ikä pari vuotta korkeampi kuin Euroopassa keskimäärin

Liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä näyttää pysyvän varsin tasaisena. Vuoden 2011 lopussa kaikista liikennekäytössä olevista henkilöautoista laskettu keski-ikä oli 10,7 vuotta, kun se vuotta aiemmin oli 10,6. Lokakuun lopussa 2012 vastaava luku on 10,9 vuotta.

Eurooppalaisessa vertailussa Suomen henkilöautojen keski-ikä on reilut kaksi vuotta keskiarvoautoa vanhempi. Autokannan keski-ikään vaikuttaa oleellisesti kuinka pitkään autot säilyvät käytössä liikenteessä. Puhtaasti autokannan uudistumisen kannalta autot pitäisi vaihtaa uudempiin nykyistä aiemmin, oli valinta sitten käytetty tai täysin uusi auto. Turvallisuus- ja ympäristönäkökulmasta tarkasteltuna autokannan uusiutuminen on erittäin tärkeää.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Juha Kenraali, puh. 029 534 7162, juha.kenraali(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs