Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Turvallinen pääsiäisliikenne lähtee tilannetajusta

Trafi

Turvallinen pääsiäisliikenne lähtee tilannetajusta

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2015 klo 09:15
Julkaisija: Trafi

Kesänopeudet ja lumisade? Kesärenkaat alla kalenterin mukaan ja ruuhkassa kiilaava kuumakalle? Auringonpaiste ja väsymys? Pääsiäisliikenne voi yllättää autoilijan monella tapaa. Trafi muistuttaa, että pääsiäisautoilijan, kuten autoilijan yleensäkin, pitää suhteuttaa ajamisensa vallitseviin olosuhteisiin.

”Nopeuksista tärkein on tilannenopeus. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin, keliin ja kuljettajan ajotaitoon nähden niin, että kuljettaja säilyttää ajoneuvonsa hallinnan kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa”, painottaa Trafin Jussi Pohjonen: ”Viranomaiset voivat antaa ohjeita ja suosituksia, mutta loppujen lopuksi jokainen itse tekee matkasta turvallisen – niin itselleen kuin muillekin liikenteessä oleville.”

Pääsiäisen, kuten muidenkin juhlapyhien ympärille kertyy usein normaalia enemmän liikennettä, ja oma reagointi vallitseviin olosuhteisiin tulee entistä tärkeämmäksi. ”Jos sää on huono, niin oma ajaminen tulee suhteuttaa sen mukaan. Vastaavasti kannattaa miettiä, että onko huonossa säässä pakko lähteä liikkeelle ja jos on, niin varaa matkaan enemmän aikaa ja hermoja oli kuinka hoppu pääsiäisen viettoon tahansa”, summaa Pohjonen.

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Jussi Pohjonen, p. 029 5345 310, jussi.pohjonen(at)trafi.fi, twitterissä @JussiPohjonen

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs