Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Turun AMK:n muotoilun opiskelijoiden

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n muotoilun opiskelijoiden

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 11:06
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa teollista muotoilua opiskelevat Nea Kosonen ja Elisa Määttänen voittivat kansainvälisen Toyotan muotoilukilpailun Hannoverissa Saksassa. Toyota Material Handling Europen järjestämässä kansainvälisessä muotoilun opiskelijoille suunnatussa kilpailussa aiheena oli lähikuljetuksiin liittyvä vetolaite.

Turun AMK:n muotoilijakaksikko suunnitteli kilpailuun lentoasema-trukin konseptin "Bubo", jota kiilteltiin käyttäjälähtöisyydestä ja omaperäisestä muotoilusta. Voitto kansainvälisesti merkittävän brändin muotoilukilpailussa on tunnustus suomalaiselle muotoiluosaamiselle ja Turun AMK:n muotoilun koulutukselle.

Toyotan muotoilukilpailuun osallistui opiskelijoita yli 100 muotoilualan koulusta 17 Euroopan maasta. Suomalaiskaksikkoa kiilteltiin "Bubo" voittotyössä omaperäisestä muotoilusta ja käyttäjälähtöisyydestä.

Työnsä pohjaksi Nea Kosonen ja Elisa Määttänen haastattelivat lentoaseman henkilökuntaa ja suunnittelivat konseptin, joka soveltuu pohjoisiin olosuhteisiin, lumeen ja kylmään. He tutkivat myös trukin ergonomiaa. Voittotyön "Bubo" nimi viittaa huuhkajaan, josta trukin ulkonäköön on saatu vaikutteita.

Muotoilun opiskelijat Kosonen ja Määttänen saivat 4000 euron rahapalkinnon ja heidän työnsä tulee näyttävästi esille maailman suurimmilla materiaalinkäsittelyalan messuilla Hannoverissa 19.–23.5.2014.

Palkinto on samalla tunnustus Turun AMK:n muotoilun koulutukselle

Voittajakaksikko arvostaa etenkin suhteellisen pieniä ryhmäkokoja, joissa opetus on yksilöllistä. Keväällä valmistuvien Kososen ja Määttäsen jatkosuunnitelmiin kuuluu mm. jatko-opintoja sekä vierailu Toyotan tuotekehitysosastolla Ruotsin Mjölbyssä. 

Kilpailun eri vaiheissa tuomaristoon kuului jäseniä Toyotan pääkonttorista Takahamasta Japanista ja Ruotsissa sijaitsevasta Euroopan Design Centeristä. Lopullisen päätöksen voittajasta teki Toyota Material Handling Europen johtoryhmä.

Kilpailun järjestänyt Toyotan Material Handling on maailman suurin materiaalinkäsittelylaitteiden ja trukkien valmistaja. Kilpailussa haettiin uuden sukupolven vetotrukkien konsepteja. Vetotrukkeja käytetään yleisesti mm. lentokentillä, tuotantolaitoksissa ja sairaaloiden vaatehuollossa.

http://www.toyota-forklifts.eu/en/company/designcenter/Pages/design-competition.aspx

 

Lisätietoja:

Nea Kosonen, nea.kosonen@students.turkuamk.fi

Puh. 050 3833293

 

Elisa Määttänen, elisa.m.maattanen@students.turkuamk.fi

Puh. 040 7714572

 

 

Pekka Mannermaa, lehtori, teollinen muotoilu, Turun AMK

pekka.mannermaa@turkuamk.fi

Puh. 044 907 2137

 

Kuva 1: Suunnittelukilpailun voittaja, Bubo.

Kuva 2: Matthias Fischer, Toyota Material Handling Europen toimitusjohtaja, ojensi ensimmäisen palkinnon Elisa Määttäselle ja Nea Kososelle Hannoverissa 20.3.2014.

 

 

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs