Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Tukityötaistelut eivät ratkaise postialan ongelmia

Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Tukityötaistelut eivät ratkaise postialan ongelmia

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2015 klo 17:54
Julkaisija: Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ilmoitus tukityötaisteluista vaikeuttaa entisestään posti- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluja. AKT ilmoitti tänään tukitoimista, jotka kohdistuvat DHL:n liiketoimintaan valituissa satamissa maanantaista 30.11. alkaen toistaiseksi.

– AKT:n DHL:n liikennettä kohtaan ilmoittamat tukitoimet on suunnattu PAU:n mukaan Postia vastaan, mutta toteutuessaan vaikutus koko suomalaiseen liike-elämään on lyhyellä aikavälillä merkittävä eikä missään nimessä ainakaan paranna Suomen taloudellista tilannetta, sanoo Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto.

– On todella lyhytnäköistä suluttaa myös vientiliikennettä aikana, jolloin Suomen liikennetasapaino on jo ennestään tuontipainotteista. Tämä hankaloittaa edelleen suomalaisten yritysten vientiponnisteluja, Aarto jatkaa.

Postitoimintaan tulee mukaan uusia toimijoita jatkuvasti ja kansainvälinen kilpailu kiristyy kaikilla toiminta-alueilla. Lisäksi markkinat supistuvat, kun kirjepostin määrä jatkaa jyrkkää laskuaan.

– Tukilakkoilu ei ole ratkaisu postialan ongelmiin. Ilman muutoksia työehtoihin Posti ei selviä, kun kilpailu kiristyy ja perinteinen liiketoiminta supistuu. Pitämällä kiinni menneestä PAU vaarantaa oman jäsenistönsä mahdollisuudet selvitä murroksesta, Aarto sanoo.

Palta toivoo kaikilta osapuolilta malttia ja ennen kaikkea neuvottelurauhaa. Alan ongelmat voidaan ratkaista vain osapuolten välisin neuvotteluin, ei ulkopuolisin väliintuloin.

Postin työriidan osapuolet tapaavat valtakunnansovittelijan toimistossa seuraavan kerran huomenna tiistaina klo 12.30.

AKT:n jäsenet eivät käsittele Deutsche Post DHL Groupin (DHL) yksiköitä, eikä niissä tulevia tai lähteviä lasteja Hamina-Kotkan, Helsingin, Hangon, Turun, Naantalin ja Rauman satamissa. Tukitoimet ovat voimassa toistaiseksi.

Lisätiedot:

varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, Palta, p. 040 152 0073

 

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Paltalla on 1 700 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

www.palta.fi
@PALTAry

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs