Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Trafi tarkasti yhteentörmäyksessä mukana olleen bahamalaisaluksen

Trafi

Trafi tarkasti yhteentörmäyksessä mukana olleen bahamalaisaluksen

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2011 klo 16:01
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi teki Suomenlahdella 23.10.2011 kalastusalus Florencen kanssa törmänneelle bahamalaiselle irtolastialus Amazonille satamavaltiotarkastuksen. Tarkastus tehtiin yhteentörmäyksen jälkeen Hangon edustalla ja siinä varmistuttiin siitä, että alus oli kansainvälisten sopimusten edellyttämässä kunnossa ja asianmukaisesti miehitetty.

Kalastusalus vasta katsastettu

Trafin katsastaja oli katsastanut kalastusalus Florencen 16.8.2011 Tallinnassa. Katsastuksen yhteydessä oli vaadittu mm. huoltamaan aluksen pelastuslautta. Huollettu lautta toimikin onnettomuuden yhteydessä moitteetta.

Onnettomuustutkintaa monella taholla

Koska onnettomuus tapahtui kansainvälisillä vesillä, bahamalaisen aluksen päälliköltä ei vaadita meriselityksen antamista Suomessa, mutta suomalaisen kalastusaluksen virolaiselta päälliköltä tullaan vaatimaan meriselityksen antamista.

Bahamalaisen aluksen osalta päävastuussa onnettomuuden tutkinnasta ovat Bahaman lippuvaltioviranomaiset. Suomessa merivartiosto suorittaa omaa tutkintaansa onnettomuudesta ja Onnettomuustutkintakeskus lisäksi omaansa.

Satamavaltiotarkastuksilla estetään huonokuntoisten alusten liikkuminen

Port State Control eli satamavaltiotarkastus on kansainvälinen valvontajärjestelmä. Huonokuntoisten alusten pääsy EU-alueen satamiin halutaan estää Euroopassa lainsäädännöllä.

Satamavaltiodirektiivi velvoittaa tekemään tarkastuksia Suomen satamissa vierailevissa aluksissa. Ensisijaisesti valvontaa kohdistetaan yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaisesti huonokuntoisiin aluksiin, mutta tarkastus tehdään myös mm. onnettomuudessa osallisena olleille aluksille.

Trafilla on koko maan kattava varallaolojärjestelmä mahdollisia merionnettomuustapauksia varten. Maa on jaettu kahteen varallaoloalueeseen, joilla on molemmilla (24/7) päivystävä puhelinnumero.

Lisätietoja
osastonjohtaja Ove Hagerlund, puh. 020 618 6423, ove.hagerlund(at)trafi.fi
johtava asiantuntija Juha-Matti Korsi, puh. 020 618 6437, juha.korsi(at)trafi.fi
merenkulunylitarkastaja Ilpo Ruokonen, puh. 020 618 6632, ilpo.ruokonen(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs