Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Trafi selvittää Suomessa myytäviä nastarenkaita

Trafi

Trafi selvittää Suomessa myytäviä nastarenkaita

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2011 klo 13:00
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin viime kuukausina tekemän valvonnan perustella epäillään, että osaa markkinoilla olevista nastarenkaista ei ole tyyppihyväksytty. Kokonaistilanteen kartoittamiseksi Trafi on pyytänyt nasta- ja rengasalan edustajilta selvitystä tilanteesta.

Selvitys nastarenkaiden ja nastamallien tyyppihyväksynnöistä valmistuu alkusyksystä 2011. Myöhemmin syksyllä on tarkoitus järjestää tehostettua markkinavalvontaa nastarenkaiden vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi.

Yksi nastarengasmääräysten keskeisimmistä tavoitteista on rajoittaa ajoneuvojen aiheuttamaa tien kulumista. Ennen kuin nastarenkaita saa myydä tieliikennekäyttöön, renkaissa käytettävän nastamallin tai nasta-rengas-yhdistelmän tienkuluttavuuteen liittyvät ominaisuudet tulee olla asianmukaisesti testattuja. Näin hillitään katupölyn aiheuttamia ympäristö- ja terveyshaittoja.

Aiemmin myytyjä nastarenkaita saa käyttää  

Selvitystyö on vielä kesken, eikä mitään nastarengasmallia ole Trafin toimesta asetettu markkinointi- tai käyttökieltoon. Aiemmin myytyjen nastarenkaiden käyttö liikenteessä on siten entiseen tapaan sallittua. Trafi tiedottaa tarkemmin nastarenkaiden valvonnan edistymisestä tulevana syksynä.

Trafi vastaa nastamallien ja nastarenkaiden tyyppihyväksyntätoiminnasta ja siihen liittyvistä valvontatehtävistä.

Lisätietoja
yksikönpäällikkö Sami Peuranen, puh. 020 618 5519, sami.peuranen(at)trafi.fi
kehityspäällikkö Keijo Kuikka, puh. 020 618 5518, keijo.kuikka(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta ja edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs